Annonce
Udland

Boris Johnson: Brexit-aftale er næsten på plads

Regis Duvignau/Reuters

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, siger, at en brexit-aftale er "ved at blive færdiggjort".

Premierminister Boris Johnson siger ifølge britiske parlamentsmedlemmer, at "en brexit-aftale næsten er på plads".

Samtidig siger Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, at en brexit-aftale er "ved at blive færdiggjort".

Det er dog ikke sandsynligt, at en brexit-aftale bliver klar onsdag.

- Der vil ikke blive indgået en færdig brexit-aftale onsdag aften, siger BBC's politiske redaktør, Laura Kuenssberg, som i et tweet citerer unavngivne britiske regeringskilder.

Denne melding kom tidligt på aftenen efter en række mere optimistiske udmeldinger fra højtstående kilder i både London og Bruxelles.

EU-kilder i Bruxelles sagde tidligere onsdag, at en brexit-aftale stort set er på plads, og at der ventes på godkendelse fra briternes regering.

Macron siger, at han håber, en aftale er klar til underskrivelse torsdag.

Nyhedsbureauer citerer flere kilder for, at der er opnået enighed på en lang række områder - blandt andet om Nordirland og toldarrangementer.

En EU-diplomat i Bruxelles siger, at der mangler at blive løst nogle stridigheder om moms.

- Samt en overordnet godkendelse fra den britiske regering. Den er nødvendig, før vi kan komme videre, siger diplomaten.

Johnson og hans stab har i de seneste døgn presset på i forhandlinger med det nordirske parti DUP.

EU's præsident, Donald Tusk, sagde tidligere onsdag, at der sent onsdag aften sikkert ville blive klarhed om, hvorvidt der kommer en aftale eller ej.

Han udtalte også onsdag, at han "for 24 timer siden ville have væddet på, at der kom en aftale", men at der pludselig opstod en vis tvivl på den britiske side.

Onsdagens forhandlinger skete under tidspres, da EU torsdag indleder et topmøde.

Ifølge BBC er de britiske ministre ikke blevet orienteret i detaljer om aftaleudkastets indhold.

Premierministeren sagde tidligere onsdag under en kort tale til konservative parlamentsmedlemmer, at situationen på det tidspunkt var som da Edmund Hillary besteg Mount Everest i 1953 - målet var "ikke langt væk, men der var stadig skyer omkring bjergtoppen".

Stemningen ved brexit-forhandlingerne blev mærkbart ændret i sidste uge efter et møde i Liverpool mellem den britiske premierminister, Boris Johnson, og den irske premierminister, Leo Varadkar.

/Ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Cyklist måtte på sygehuset

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce