Annonce
Udland

Johnson udebliver fra pressemøde efter buhråb i Luxembourg

Yves Herman/Reuters
Luxembourgs premierminister har ikke set nogen konkrete forslag, der bringer EU og briterne nærmere ny aftale.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er mandag eftermiddag udeblevet fra en planlagt pressekonference i Luxembourg.

Johnson blev blandt andet mødt af buhråb af en gruppe demonstranter, nær det sted hvor pressekonferencen skulle have fundet sted.

Johnson mødtes mandag middag med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker. Efterfølgende skulle han efter planen deltage i en pressekonference sammen med Luxembourgs premierminister, Xavier Bettel.

Et podium var gjort klar til de to premierministre, men Johnson besluttede sig for at tage hurtigt videre efter mødet med Juncker.

Og det møder kritik fra Bettel, der mødte alene op til pressekonferencen.

- Tiden går. Så stop med at snakke, og gør noget, siger den luxembourgske premierminister ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Som jeg ser det, så er der kun én udtrædelsesaftale på bordet. Det er den fra sidste år. Der har ikke været nogen ændringer, der er ikke nogen konkrete forslag i øjeblikket, siger Xavier Bettel.

Bettel henviser til den tidligere premierminister Theresa Mays aftale. Den er tre gange blevet stemt ned i det britiske parlament.

Ifølge Boris Johnsons kontor var mandagens møde med Jean-Claude Juncker konstruktivt. Det lyder videre, at forhandlingerne vil blive "intensiveret".

EU-Kommissionen forlanger dog ligeledes konkrete forslag fra briterne.

- EU-Kommissionen forbliver åben over for drøftelser med Storbritannien i bestræbelserne på at finde en løsning på det nuværende dødvande.

- Den opfordrer premierminister Boris Johnson til at fremsætte holdbare løsningsforslag, hedder det i en erklæring fra Junckers kontor.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce