Annonce
Udland

Johnsons parti sikrer sig absolut flertal ved britisk valg

Optællingen er endnu ikke helt færdig, men Det Konservative Parti er sikker på at få flertal i Underhuset.

Det Konservative Parti har med foreløbig 326 vundne sæder ved torsdagens britiske parlamentsvalg sikret sig et absolut flertal i Underhuset.

Det skriver Reuters.

Parlamentet i London har i alt 650 pladser.

Optællingen er endnu ikke færdiggjort i samtlige 650 valgkredse fordelt over England, Skotland, Wales og Nordirland, men kort før klokken seks fredag morgen har Johnsons parti altså passeret det afgørende antal mandater.

Allerede torsdag aften tydede en valgstedsmåling fra BBC på en stor sejr til de konservative. Partiet står ifølge målingen til at få 362 kandidater valgt ind ifølge en prognose fra BBC fredag morgen.

Dermed kan Johnson få gennemført brexit med opbakning fra sine partifæller i Underhuset.

- Jeg tror, at det vil vise sig at være et historisk valg, som nu giver os i den nye regering chancen for at respektere det britiske folks demokratiske ønsker, sagde Johnson efter at have genvundet sin valgkreds.

Det største oppositionsparti, arbejderpartiet Labour, får ifølge prognosen 199 sæder i Underhuset. Står det til troende, vil det være Labours dårligste valgresultat siden 1935.

Partiets leder, Jeremy Corbyn, meddelte i nat, da nederlaget var uafvendeligt, at han vil trække sig fra posten. Hvornår det sker, er uvist, men Corbyn gjorde det klart, at han ikke står i spidsen for partiet ved endnu et valg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Varde

Linda gør det igen og igen

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];