Annonce
forside

Jollehavn. Lyt til borgerne

Læserbrev: Afvejning efter læserbrev - lyt til borgerne.

Her får vi at vide, at det mener vore 150 medlemmer også. Men hvorfor siger de det så ikke? Dette er ikke godt nok argumenteret endsige dokumenteret. Kvaliteten har også betydning. En historie fra det virkelige liv:

Jeg og min hustru var i gang med bladriven ved vejen. Min hustru ville hente endnu et redskab, da hun så en ældre grå bil med to personer i holde på naboens grund observerende hans hus. Pludselig bakkede de hen til naboens bådtrailer med båd. Det blev vores hund for meget, den satte i med at halse, og bilen forsvandt hurtigt fra grunden. Min hustru nedskrev registreringsnummeret.

Et par dage efter så hun igen bilen. Men da var det på parkeringspladsen ved campingpladsen på Loddenhøj. Nu henstod den uden nummerplade. Samtale med diverse campister i nærheden gav klarhed over ejerskab til bilen. Ejerens hustru bedyrede, at hendes mand havde hentet dagen før. Da dette tidspunkt ikke stemte overens med min hustrus oplevelse, gik vi på nettet for at kontrollere diverse unøjagtige angivelser. Resultatet blev, at de manglende nummerplader tilhørte en halvgammel Toyota i København.

Det er usandsynligt, at en forsikring vil tage ansvar ved et eventuelt uheld. Et sådant parallelsamfund er ikke acceptabelt og ville heller ikke ønske en jollehavn på normale vilkår.

Men vi skal alle være her. En anden udnyttelse af en lille del af nuværende strand erstattes af en udvidet udnyttelse af fri længde på stensætning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Kalb ansætter fire nye ansigter

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce