Annonce
Debat

Jollelaugets dans på vulkanen

Læserbrev: Jollelauget inviterer til offentlig indvielse af deres havn ved Loddenhøj.

Havnen har ikke en lovlig tilladelse, en lokalplan eller ibrugtagningstilladelse fra Kystdirektoratet. Trafikstyrelsens mindstekrav opfylder havnen hellere ikke. Men Jollelauget blæser på det, ligesom deres tilmeldte gæster fra byrådet.

Det virker, som om Jollelaugets bestyrelse er desperat. Og det har de al mulig grund til at være. De, havnen og foreningens eksistens, er truet fra fire sider:

Annonce

Økonomisk: P.g.a. store løbende omkostninger som vedligeholdelse/forstærkning af molerne, hurtigt fremadskridende tilsanding, løbende renter på lån fra deres investorer og en akut mangel på lejeindtægter.

Fysisk: Hurtig fremadskridende tilsanding, da havnen ligger i et lavvandsområde. For skrøbelige moler, fordi bølgernes kraft i blæsevejr er stærkere p.g.a. det lave vand, end molernes dæksten kan modstå. Udbredelsen af svovlbakterier på havnebunden pga. mangel på ilt.

Lovligt: Kommunen kan søge retlig afgørelse af Planklagenævnets hjemvisning af lokalplan, men med et tvivlsomt resultat. Kommunen kan prøve at ”søsætte” en ny lokalplan (nr. 3), vel vidende at det bliver meget svært at lave en begrundelse herfor, og vel vidende at der står mindst to foreninger og en del privatpersoner klar til at klage igen.

Politisk: Den politiske holdning imod en havn har der fra flere partier i byrådet altid været. Men nu er fjernelsen af havnen blevet til et valgtema med entydige udsagn om fjernelsen. Havnens og jollelaugets eksistens er nu yderligere blevet afhængig af byrådsvalgets resultat.

Jollelaugets bestyrelse er særligt presset, fordi de har bygget havnen med den viden, at klagerne i klagenævnene ikke var færdigbehandlet. De har altså bygget bevidst med egen finansiel risiko.

Med meget stor sandsynlighed står de nu over for medlemmers finansielle krav og især deres investorers finansielle, privatretlige erstatningskrav.

Kommunen er bekendt med, at de kan komme til at hænge på fjernelse af jollehavnen. Men det vil de ansvarlige byrådspolitikere ikke høre på.

Annonce
Debat For abonnenter

Strejkende sygeplejersker har været vildt uheldige. Læs hvorfor

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Usædvanligt tilbud: Køb en hel gade for under en million

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Sønderjylland

For de tohjulede: Ny grænsecykelrute på 307 kilometer er åbnet

EfB

EfB hårdt ramt af sygdom

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Kommentar: Selvfølgelig bliver Billund større - også med en motorvej

Tønder

Udsatte borgere fik sig en oplevelse for livet: Stegt sild og skrædderduelse mod kedsomheden

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sønderborg

Det er langt fra kun aggressive måger, som er en plage: Flere fugle kaldes for frygtelige

Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE køber islandsk igen: 22-årig angriber på treårig kontrakt

Annonce