Annonce
Aabenraa

Jollelaug fjernede bådebro før morgenmaden: Nu er lauget meldt til politiet

Bropillerne står der endnu, men plankerne blev fjernet tidligt tirsdag morgen, mens solen var på vej op over Barsø. Foto: Birte Schultz
I de tidlige morgentimer tirsdag fjernede folk fra Loddenhøj Jollelaug den bådebro, som en gruppe borgere har ved Loddenhøj Strand. Ejerne af broen meldte herefter to af jollelaugets bestyrelsesmedlemmer til politiet.
Annonce

LODDENHØJ: Striden om jollehavnen ved Loddenhøj tog endnu en drejning, da to medlemmer af bestyrelsen for Loddenhøj Jollelaug tirsdag morgen klokken 5.40 gav sig til at fjerne broplankerne på den bådebro, som en gruppe borgere har ved stranden.

Broen ligger i vejen for etableringen af jollehavnen.

Jollelaugets aktion fik kort efter Birte Schultz, der er talsmand for modstanderne af jollehavnen, til at melde jollelauget til politiet.

Modstanderne af jollehavnen mener nemlig, at det er ulovligt at fjerne bådebroen. De grundejerforeninger, der står bag bådebroen, har søgt om at få den lovliggjort, men den sag er ikke endeligt afgjort endnu.

- Det er efter min mening uartigt, at man så bare fjerner broen. Vi er ved at være trætte af, at vi skal følge op på tingene hele tiden. Men det her er endnu engang udtryk for den mangel på ordentlighed, der har været i denne sag, siger Birte Schultz.

Den omstridte bro

Aabenraa Kommune mener, bådebroen er ulovlig, fordi den står for tæt på den offentlige badebro ved Loddenhøj Strand.

Grundejerforeningerne bag bådebroen mener til gengæld, at de har hævdvunden ret på bådebroen.

Det afviser kommunen med begrundelse i, at der har været nogle år, hvor broen ikke blev sat op.

Annonce

En anden vinkel

Carsten Lau Kjærgaard, der er formand for Loddenhøj Jollelaug, har en lidt anden vinkel på sagen:

- Vi har tilladelse til at bygge en jollehavn, og lokalplanen er på plads. Nu kæmper vi en vanvittig kamp for at blive færdig med byggeriet, til højsæsonen begynder for alvor 1. juli, og så er det også galt. Jeg forstår godt, at forpagteren af campingpladsen er træt af larmen. Men man kan altså ikke både få arbejdet færdigt til højsæsonen og trække det i langdrag, siger han.

Loddenhøj Jollelaug begyndte arbejdet med at etablere forpladsen til jollehavnen for et par uger siden.

- Det koster hver eneste dag at have gravemaskinerne stående, tilføjer Carsten Lau Kjærgaard.

I april måned fik de grundejerforeninger, der har bådebroen, et varsel om, at de ville få afslag på deres ansøgning om at få bådebroen lovliggjort. Siden har sagen været i høring, men den endelige afgørelse har kommunen ikke truffet endnu.

Når det sker, er det Kystdirektoratet, der har kompetence til at udstede påbud om at få bådebroen fjernet, eftersom broen ligger i vandet og ikke på land, hvor det er kommunen, der har kompetencen.

Eftersom Kystdirektoratet endnu ikke har udstedt et påbud, mener Birte Schultz, at jollelauget har handlet i strid med reglerne ved at fjerne broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce