Annonce
Vejen

Jordbundsforhold på byggegrund koster ekstra

Klargøringen af byggegrunden i Vestergade i Rødding bliver dyrere end forventet. Merudgiften på 1,15 millioner kroner deles nu mellem Vejen Kommune og Rødding Andelsboligforening. Foto: Søren Dippel
Tekniske undersøgelser af grunden, hvor Rødding Andelsboligforening vil opføre 33 nye lejeboliger, har givet en merudgift på 1,15 millioner kroner. Regningen deles mellem Vejen Kommune og andelsboligforeningen.

Rødding: Byggeprojektet i Vestergade i Rødding, hvor Rødding Andelsboligforening vil opføre 33 nye lejeboliger, kommer til at koste ekstra for såvel Vejen Kommune som for Rødding Andelsboligforening.

Det skyldes en problemstilling omkring jordbundsforholdene, som er konstateret i forbindelse med tekniske undersøgelser og målinger i området, efter at nedrivningsarbejdet af en række bygninger og ejendomme er afsluttet.

De samlede merudgifter på grund af jordbundsforholdene løber op i 1,15 millioner kroner. Ifølge salgskontrakten skal Vejen Kommune udføre det ekstra jordarbejde for at gøre grunden klar til byggeriet. Af kontrakten fremgår også, at hvis der efter nedrivningsarbejdet viser sig, at der er yderligere udgifter til klargøring af grunden, skal der mellem andelsboligforeningen og kommunen opnås enighed om fordelingen af udgifterne.

Vejen Kommune og Rødding Andelsboligforening har afsluttet forhandlinger , og det er besluttet, at udgifterne deles mellem parterne. Vejen Byråd har på sit seneste møde godkendt, at der bevilges 575.000 kroner, som tages fra kassebeholdningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce