Annonce
Sønderborg

Jorden rundt på 80 dage

At opleve disse fire aktører på scenen var ren fornøjelse. Tempoet var højt. Den humoristiske leg med ord sammenkoblet med udklædning og de dygtige skuespillers indleven i de ofte ”skøre” figurer levede fuldt ud op til publikums forventninger om, at de skulle ind og more sig, skriver Susanne Elizabeth Houston Tønnies i sin anmeldelse. Pressefoto
Annonce

Sønderborg: Romanen Jorden rundt på 80 dage skrevet af Jules Verne i 1873, har været grundlag for den musikalske operetteagtige komedie skrevet af Flemming Jensen og Jesper Klein, nu omskrevet af Flemming Jensen. Flemming Jensen kan noget ud over det sædvanlige. Hvilken begavelse at kunne lege med ord på den måde, som han kan. Det var fantasifuldt, intelligent og humoristisk på en gang og mavemusklerne kom virkelig på overarbejde.

Sir Phileas Fogg (Jacob Morild) og Passepartout (Thomas Mørk) er de to gennemgående figurer i fortællingen. Sir Phileas Fogg får den fikse ide at ville rejse jorden rundt på 80 dage. Han laver et væddemål med et medlem af Reformklubben og ansætter Passepartout til at ledsage ham. Reformklubben ansætter en detektiv, Sherlock Fix (Kim Hammelsvang), til at forfølge Sir Phileas Fogg og få ham arresteret, så han ikke kan nå jorden rundt på 80 dage. Fogg er kvindeglad, så i Indien ønsker han at få enken, den underskønne Prinsesse Aouda (Lisbeth Kjærulff) med på sin tur.

At opleve disse fire aktører på scenen var ren fornøjelse. Tempoet var højt. Den humoristiske leg med ord sammenkoblet med udklædning og de dygtige skuespillers indleven i de ofte ”skøre” figurer levede fuldt ud op til publikums forventninger om, at de skulle ind og more sig. De politiske budskaber, der var infiltreret i de morsomme dialoger, kom helt ud over scenekanten.

Jeg var virkelig imponeret af Lisbeth Kjærulffs og Hammersvangs hurtige forvandlinger, og af Kim Hammelsvang, der som detektiv Fix, kunne gennemføre samtaler, hvor ”k” blev erstattet af ”p”. Det var virkelig morsomt.

Scenografien var enkel, men de ”nedrullede” bagtæpper, de fantastiske kostumer og de fantasifulde rekvisitter gav hurtigt publikum fornemmelse af rejserutens forskellige lande. I Madras var konsulen klædt i en madras, i Australien var Phileas Fogg klædt i et kængurukostume, og mens de sejlede i Stillehavet, sejlede de forbi Påskeøen (et flot påskeæg med sløjfe gik over scene.) De humoristiske replikker blev billedliggjort af konkret leg med rekvisitter.

Trods en halvtom teatersal lykkedes det de fire skuespillere at få publikum engageret i forestillingen, så latteren rungede i salen fra start til slut, og jeg er sikker på, at alle havde en dejlig aften. Selv på vej hjem i bilen kunne jeg komme i tanke om humoristiske steder, der fik mig til at le. Hvor er det befriende en gang imellem at opleve en forestilling, der på sin spidsfindige og humoristiske måde kan flette gammelt og nyt sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce