Annonce
Kultur

Journalist vinder årets Wegnerpris

Wegnerprisen er blevet uddelt siden 2015. Her er det fra 2019, hvor prins Joachim og prinsesse Marie var med. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Årets modtager af Wegnerprisen er journalisten Lars Hedebo Olsen, der igennem flere årtier har fremhævet, positioneret og debatteret dansk kunsthåndværk og design i dagbladet Politiken samt en række bogudgivelser.

Tønder: Årets Wegnerpris blev uddelt fredag eftermiddag på Schackenborg slot. Og hvis man interesserer sig for dansk kunsthåndværk og design, så vil navnet Lars Hedebo Olsen nok virke bekendt. Den 51-årige Politiken-journalist har med sin skarpe, faglige og saglige pen i en årrække udvidet danskernes viden om nationens glorværdige designtradition med stribevis af artikler i Politiken og med bøger om bl.a. Børge Mogensen og Bjørn Wiinblad.

Og det er det arbejde, der har fået Wegnerprisens jury til at udpege den københavnske journalist til vinder af Wegnerprisen 2021. Det oplyser Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

I begrundelsen for, hvorfor man har valgt Lars Hedebo Olsen lyder det blandt andet:

Annonce

- Med en energi, der kun kan udspringe af en ildsjæls personlige veneration, har Lars Hedebo Olsen gjort sig til en af dette fagområdes allervigtigste stemmer. Ingen er i tvivl om, at han konstant kæmper for at forny de narrativer, der er de altafgørende brikker i revitaliseringen af den designhistorie, der nåede toppen med Wegner og hans samtidige, men som aldrig må slutte der.

Juryen var ikke i tvivl om, at Politiken-journalisten var den værdige modtager af prisen.

- I juryen var der enighed om, at årets Wegnerpris skulle gå til Lars Hedebo Olsen, fordi han er med til at fastholde fortællingen om de unikke styrkepositioner, som dansk design og dansk kunsthåndværk historisk har indtaget - og fortsat indtager, siger Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, der også er formand for den jury, der udpeger prisvinderne, i pressemeddelelsen.

Stolt vinder

Årets prisvinder er både stolt og glad for at skrive sig ind i rækken af Wegnerpris-modtagere.

- Jeg er rigtig stolt af at modtage Wegnerprisen, og mindst lige så glad for juryens begrundelse for at tildele mig prisen. Det er nok de færreste, der er i tvivl om, at mit hjerte banker for dansk kunsthåndværk og design, og derfor er det dejligt, at se, at andre sætter pris på og anerkender mit arbejde", fortæller Lars Hedebo Olsen.

Det er nok de færreste, der er i tvivl om, at mit hjerte banker for dansk kunsthåndværk og design

Lars Hedebo Olsen

Wegnerprisen blev uddelt første gang i 2015 og består af et pengebeløb på 25.000 kroner og et designmøbel. Årets uddeling af Wegnerprisen foregår for første gang på Schackenborg Slot. Det var egentlig allerede planen, at sidste års uddeling af Wegnerprisen skulle være foregået på slottet, men på grund af COVID-19 blev arrangementet aflyst.

Annonce
Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Kultur

Gammel kærlighed til metal ruster ikke: Jacob drømmer om at gøre Esbjerg til hovedstad for metalmusik igen

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce