Annonce
Danmark

Joy Mogensen forventer kun at tage nogle måneders barsel

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Som borgmester ville Joy Mogensen (S) tage ni måneders barsel. Nu er hun minister og forkorter sin barsel.

Kulturminister Joy Mogensen (S) kommer formentlig ikke til at være mere end nogle måneder væk, når hun i oktober går på barsel.

Det siger hun i et interview med Ritzau.

Socialdemokraten var borgmester i Roskilde, da hun i juni blev tilbudt posten som kulturminister. Som borgmester planlagde hun at tage ni måneders barsel, men som minister har hun besluttet at afkorte barslen.

- Heldigvis er jeg velsignet med en - 7-9-13 - stille og rolig graviditet. Dermed er det min forventning, at jeg kan holde ud så lang tid som muligt i arbejdet.

- Derefter vil jeg nok have brug for nogle måneder. Men de ni måneder, jeg havde planlagt som borgmester, bliver det ikke, siger Joy Mogensen, der i efteråret skal stå i spidsen for forhandlinger om et nyt medieforlig.

Samtidig fortæller hun, at det endnu ikke er besluttet, hvem der skal vikariere for hende, mens hun er væk.

Joy Mogensen er langtfra den første politiker til at gå på barsel, og hun fortæller, at hun derfor har søgt erfaringer hos kolleger.

Hun sig dog, at noget i debatten om hendes barsel har "skurret i ørerne".

- Det er rigtigt hårdt at være minister, men man har jo også rigtigt meget hjælp.

- Jeg har fået historier fra fabriksarbejdere, der også er enlige mødre og arbejder i treholdsskift, og så vil jeg sige, at det lyder som noget af en udfordring. De er bare ikke lige så offentlige, siger ministeren.

Op til folketingsvalgkampen i foråret blev Joy Mogensen ufrivilligt en del af en større debat, da partifællen og folketingskandidat Simon Simonsen kom med et opsigtsvækkende opslag på Facebook.

Mogensen er blevet gravid ved hjælp af donorsæd og bliver enlig mor. Det valg har Simon Simonsen kritiseret i skarpe vendinger på Facebook.

Det førte til, at et flertal i kredsen for Indre By og Christianshavn, hvor Simonsen stillede op, udtrykte mistillid til ham. Han endte dog med at få lov til at fortsætte sit kandidatur, men han blev ikke valgt ind i Folketinget.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Friskoles elever bar lyset frem

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce