Annonce
Tarm

Jubel efter 10 års kamp og millioner til cykelsti: Det er en fantastisk nyhed, siger Lone Andersen

Så sent som den 1. marts var Lone Andersen, viceborgmester Søren Elbæk (S) og Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen samlet i vejkanten mellem Lyne og Tarm for at se på den smalle og for cyklister farlige vej. Dengang måtte folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen undskylde, at der ikke var sket noget i sagen i 10 år - men nu er der godt nyt. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Snart kan cykelglade borgere cykle i tryghed fra Tarm og halvvejs til Lyne. Der er netop givet 24 millioner kroner til projektet.

Tarm-Lyne: - Aj, er det rigtigt? Det er da helt fantastisk. Det er rigtig dejligt.

Lone Andersen fra Lyne er glad. Efter 10 års kamp for at få en cykelsti langs hovedvejen mellem Tarm og Lyne er der endelig gode nyheder.

Den smalle og trafikerede strækning er nemlig blandt de ni områder, som Vejdirektoratet har udpeget, og som parterne bag infrastrukturaftalen er blevet enige om at styrke sikkerheden på.

Annonce

- Det hjælper virkelig med lobbyarbejde. Det her vil gøre mange rigtig glade, siger hun nærmest jublende.


Det er bestemt ikke for børn at cykle på vejen mellem Tarm og Lyne. Vejen er smal, hastigheden er høj, og cykelbanen er smal - men nu er der gode nyheder på vej. Der er nemlig afsat 24 millioner kroner til en cykelsti, der går noget af vejen. Arkivfoto: Mikkel Jezequel

En pressemeddelelse fra Transportministeriet fortæller, at cyklister på Bornholm, Fyn og i Jylland kan se frem til bedre cykelinfrastruktur, når 200 millioner kroner fra Infrastrukturplan 2035 bliver omsat til bedre cykelinfrastruktur ni steder i landet. Vejdirektoratet har indstillet de bedste projekter langs statsvejene, som de 200 millioner kroner kan bruges på, og arbejdet med cykelprojekterne sættes i gang næste år.

Længere for pengene

Ét af de udvalgte projekter er halvdelen af strækningen mellem Tarm og Lyne. Der er cirka 10 kilometer mellem de to byer, men cykelstien er planlagt til at gå fra Egvadvej til Brosbølvej - altså omtrent halvvejen.

- At det koster 24 millioner kroner for 4,5 kilometer cykelsti lyder meget dyrt. Jeg kunne derfor ønske mig, at pengene ville gå til kommunen, som bygger væsentligt billigere. Så tror jeg nemlig, kommunen kunne få pengene til at række hele vejen til Lyne, ønsker Lone Andersen.

Noget tyder på, at hun har ret. Dagbladet kunne i hvert fald forleden skrive, at der næste år er planlagt at bygge ca. 10 kilometer cykelsti fra Haurvig til Nymindegab - og at det arbejde forventes at komme til at koste omkring 12 millioner kroner.

Vi er bare så glade for det her.

Lone Andersen, Lyne

Derfor bakker viceborgmester Søren Elbæk (S) op om Lone Andersens ønske. Han var i foråret også med på besigtigelse af strækningen.

- Jeg er enig med Lone i, at kommunen som regel kommer længere for pengene. Derfor kunne jeg ønske mig en større samskabelse mellem stat og kommune, hvor vi kunne få de bevilgede penge, som vi ville kunne komme noget længere for, siger han, inden han fortsætter:

- Det glæder mig utroligt meget, at parterne bag forliget har kigget vores vej. Vi har arbejdet for det her i meget lang tid, for enhver kan se, hvor farligt det er at cykle på den vej, siger han.

I følge pressemeddelelsen har Vejdirektoratet udvalgt projekterne ud fra parametre som blandt andet trafiksikkerhed, sammenhæng med det øvrige cykelstinet og uheldsdata. I pressemeddelelsen lyder det også, at det normalvis tager Vejdirektoratet mellem et og tre år at anlægge de nye cykelstier alt efter projekternes kompleksitet.

- Vi er bare så glade for det her. Alle har presset på, og så sent som for nogle måneder siden skrev vi fra arbejdsgruppen til alle transportordførere og ministeren, som også har svaret os. Så ja, lobbyarbejde virker, siger Lone Andersen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Tarm For abonnenter

Tarm Idrætscenter vil investere op mod 30 millioner i svømmehal: Udendørs bassin og fælles sauna er på ønskesedlen

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce