Annonce
Esbjerg

Jubel hos Socialdemokraterne: Flot fremgang

Folketingskandidat Anders Kronborg, der måske torsdag kan kalde sig folketingsmedlem for Socialdemokratiet, havde iført sig det røde slips i anledning af valgaftenen. Han ses han sammen med en god partikammerat, Alex Jensen. Foto: André Thorup
Socialdemokratiet gik frem i de to Esbjerg-valgkredse - Esbjerg By & Fanø og Esbjerg Omegnskreds. Folketingskandidat Anders Kronborg jublede på partiets vegne, men afventer med at glæde sig for meget for sit eget vedkommende, til de personlige stemmetal kommer torsdag.
Annonce

Esbjerg Kommune: Socialdemokraterne havde god grund til at feste, da stemmerne fra folketingsvalget i Esbjerg Kommunes to kredse - Esbjerg Bykreds & Fanø og Esbjerg Omegnskreds - var talt op.

Hvor Socialdemokratiet ved folketingsvalget for fire år siden hentede 28,1 procent af stemmerne i bykredsen og 23,3 procent af stemmerne i omegnskredsen, så tallene helt anderledes markante ud denne gang med henholdsvis 30,9 procent og 26,4 procent.

Folketingskandidat for Esbjerg Bykreds & Fanø, Anders Kronborg, var lykkelig for partiets flotte fremgang:

- Jeg har det bedst med, at Socialdemokratiet har et valgresultat på over 30 procent, og det mål har vi heldigvis nået i den kreds, jeg er opstillet i - ikke mindst takket være de mange frivillige, der har gjort en kæmpe indsats. Med det her resultat synes jeg, vi har vist den styrke, som partiet har, når partiet og arbejderbevægelsen arbejder sammen om at sikre et godt og trygt og ordentligt samfund for helt almindelige, danske lønmodtagere. Esbjerg er den røde by på vestkysten, det ligger i partiets historie og selvforståelse, at vi bør ligge over de 30 procent, siger Anders Kronborg, der også fremhæver John Martin Schmidt, tidligere gruppeformand for Socialdemokraterne i Esbjerg Byråd og tidligere formand for 3F Esbjerg, der i dag er kredsformand for partiet:

- Det er ham, der har samlet trådene mellem parti og fagbevægelse. Fremgangen kan i høj grad tilskrives hans store arbejde gennem de seneste par år, der så er kulmineret med den flotte, hårde og autentiske valgkamp, der er kørt igennem den seneste måned, siger Kronborg, der også selv har været på benene fra tidlig morgen til sen aften og deltaget i paneldebatter, uddeling af valgmateriale, dialogmøder i valgbutikken og meget andet.

Esbjerg er den røde by på vestkysten, det ligger i partiets historie og selvforståelse, at vi bør ligge over de 30 procent.

Anders Kronborg (S)

Annonce

Afventer personligt valg

Anders Kronborg turde dog endnu ikke gisne om, hvordan det er gået ham selv i relation til det personlige stemmetal - og om han overhovedet har sikret sig en plads i Folketinget:

- Man skal aldrig sælge skindet, før bjørnen er skudt, eller tage noget for givet. Så jeg må tøjle min nervøsitet og spænding nogle timer endnu, lød det fra Anders Kronborg med henvisning til, at de personlige stemmetal først vil være klar hen på eftermiddagen torsdag.

Flere af Kronborgs partifæller spåede dog på forhånd Anders Kronborg et godt, personligt valg. Der var endda gang i væddemålene i forhold til, om Kronborg på de personlige stemmetal vil slå sin forgænger i kandidaturet, tidligere finansminister Bjarne Corydon (S), der i dag er chefredaktør på Børsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce