Annonce
Esbjerg

Jubel i Det Faglige Hus: Medlemmer vælter ind

Landsformand for Det Faglige Hus, Johnny Nim, vil endnu ikke løfte sløret for de tiltag, der er på tegnebrædtet i et forsøg på at presse den etablerede fagbevægelse. Foto: Det Faglige Hus.

Landsformand for Det Faglige Hus, Johnny Nim, bebuder efter et år med 12.000 flere medlemmer, at organisationen agter at presse især LO og hovedorganisationens forbund hårdt i den kommende tid.

Esbjerg: Det Faglige Hus planlægger en række nye fremstød, der "vil presse ikke mindst LO og hovedorganisationens forbund endnu mere".

Det siger landsformanden for Det Faglige Hus, Johnny Nim, på bagkanten af et kanon-år, hvad angår medlemsvækst. Ikke færre end godt 1.000 nye medlemmer har Det Faglige Hus fået ind - per måned. 2017 blev således året, hvor Det Faglige Hus satte vækstrekord med 12.604 nye medlemmer - den største tilgang nogensinde i organisationens historie.

- Vi har uden undtagelse haft medlems fremgang alle årene. Finanskrisen lagde godt nok en dæmper på tingene i 2012 og 2013, men siden har vi fået 8.000-9.000 nye medlemmer om året. Det Faglige Hus er også kommet godt fra land i 2018, og organisationen har netop rundet 131.000 medlemmer. Cirka en fjerdedel af de nye medlemmer melder sig ind på anbefaling af andre medlemmer, og det er en uvurderlig tillidserklæring. Derfor er vi også konstant på tæerne for at bevare et højt serviceniveau samt udvikle hele organisationen, så det bliver endnu mere attraktivt at være medlem hos os, siger Nim, der som nævnt bebuder nye tiltag, som LO og hovedorganisationens forbund formentlig vil synes mindre godt om.

- De tiltag vil presse LO og hovedorganisationens forbund endnu mere. Ifølge deres egne tal har de mistet en kvart million medlemmer på 10 år. Det er for tidligt at afsløre mere, men jeg kan garantere, at det vil vække opsigt og sende rystelser gennem den såkaldt etablerede fagbevægelse, siger Johnny Nim.

Annonce

Et alternativ

Den voldsomme medlemsvækst har også afspejlet sig i masser af nyansættelser. Sidste år blev der ansat over 50 nye medarbejdere i Det Faglige Hus, så der ved årsskiftet er omkring 400 ansatte i hovedkontoret og de otte afdelinger. Ifølge Johnny Nim er Det Faglige Hus nu Danmarks ottende største a-kasse og landets femte største faglige organisation.

Landsformand Johnny Nim og adm. direktør Brian Elsted Hansen forudser, at organisationen får en endnu større arbejdsmarkedspolitisk rolle i fremtiden. Sidste år trådte Det Faglige Hus ind som overenskomstpart i forhold til arbejdsgiverforeningen KA med op imod 15.000 ansatte i medlemsvirksomhederne.

- Vi sikrede, at der fortsat er et alternativ til LO/DA under den danske model, og vi sikrede de ansatte i KA-virksomhederne mærkbare forbedringer. Her vil jeg især pege på lønstigninger på 4,5 procent og i nogle brancher hele 9 procent henover en overenskomstperiode på bare 18 måneder, siger Johnny Nim.

Overenskomsten er ret ny, og i de kommende måneder går Det Faglige Hus i gang med få kontaktpersoner og valgt tillidsrepræsentanter i KA-virksomhederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce