Annonce
Aabenraa

Jubel- og juleferie: SønderjyskE vandt sidste hjemmekamp

SønderjyskEs Camilla Aastrup blev en for svær modstander for Rødovre. Foto: Timo Battefeld
Første halvleg var præget af nerver, men efter pausen satte SønderjyskEs håndbolddamer i 1. division modstanderne fra Rødovre under pres. Sejren kom i hus efter klogt spil, stærkt forsvarsarbejde på stregen og i målet samt lynhurtige kontraløb, hvormed SønderjyskE satte punktum for sæsonen.

Aabenraa: SønderjyskEs håndbolddamer kan i den grad gå på fortjent juleferie efter en solid indsats mod Rødovre, der blev sendt hjem med et nederlag.

29:23 stod måltavlen på efter de to gange 30 minutters kamp, og det betyder, at SønderjyskE har konsolideret sig blandt de tre bedste i 1. division med 13 point. Det giver lidt ro, for det betyder, at SønderjyskE stadig kan blande sig i oprykningsspillet.

Det så dog lidt betænkeligt ud i første halvleg, hvor nerverne så ud til at spænde ben for de lyseblå: flere udvisninger og brændte straffekast betød, at begge hold fulgtes ad med en lille favør til udeholdet, som kunne gå til pausen med et forspring på to mål ved stillingen 12:14.

Annonce

Moral og kampgejst i behold

Det skulle dog vise sig, at SønderjyskEs piger ville det anderledes: stærkt og kontant forsvar, lynhurtige kontraløb og en god udnyttelse af fløjene bevirkede, at vægtstangen lige så stille tippede over til SønderjyskEs fordel. Ikke mindst på grund af målvogterske Dragana Petkovska, der med flere gode redninger og drømmepas i afgørende øjeblikke sørgede for at spillerne bevarede både moral og kampgejst.

I slutfasen kunne man ane begyndende gummi-arm hos begge hold. Flere oplagte målchancer blev forpasset, ligesom afslutningerne ikke var helt præcise. Sønderjyderne overlod for meget af initiativet til Rødovre, og det gav udeholdet lidt morgenluft - men kun forbigående. Efter en team-time-out små ti minutter før tid sad SønderjyskE solidt på resten af kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce