Annonce
Aabenraa

Jubel- og juleferie: SønderjyskE vandt sidste hjemmekamp

SønderjyskEs Camilla Aastrup blev en for svær modstander for Rødovre. Foto: Timo Battefeld
Første halvleg var præget af nerver, men efter pausen satte SønderjyskEs håndbolddamer i 1. division modstanderne fra Rødovre under pres. Sejren kom i hus efter klogt spil, stærkt forsvarsarbejde på stregen og i målet samt lynhurtige kontraløb, hvormed SønderjyskE satte punktum for sæsonen.

Aabenraa: SønderjyskEs håndbolddamer kan i den grad gå på fortjent juleferie efter en solid indsats mod Rødovre, der blev sendt hjem med et nederlag.

29:23 stod måltavlen på efter de to gange 30 minutters kamp, og det betyder, at SønderjyskE har konsolideret sig blandt de tre bedste i 1. division med 13 point. Det giver lidt ro, for det betyder, at SønderjyskE stadig kan blande sig i oprykningsspillet.

Det så dog lidt betænkeligt ud i første halvleg, hvor nerverne så ud til at spænde ben for de lyseblå: flere udvisninger og brændte straffekast betød, at begge hold fulgtes ad med en lille favør til udeholdet, som kunne gå til pausen med et forspring på to mål ved stillingen 12:14.

Annonce

Moral og kampgejst i behold

Det skulle dog vise sig, at SønderjyskEs piger ville det anderledes: stærkt og kontant forsvar, lynhurtige kontraløb og en god udnyttelse af fløjene bevirkede, at vægtstangen lige så stille tippede over til SønderjyskEs fordel. Ikke mindst på grund af målvogterske Dragana Petkovska, der med flere gode redninger og drømmepas i afgørende øjeblikke sørgede for at spillerne bevarede både moral og kampgejst.

I slutfasen kunne man ane begyndende gummi-arm hos begge hold. Flere oplagte målchancer blev forpasset, ligesom afslutningerne ikke var helt præcise. Sønderjyderne overlod for meget af initiativet til Rødovre, og det gav udeholdet lidt morgenluft - men kun forbigående. Efter en team-time-out små ti minutter før tid sad SønderjyskE solidt på resten af kampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce