Annonce
Esbjerg

Jubel over jura-uddannelse til Esbjerg: Fantastisk! Endelig!

Peter Hegelund, konsulent Business Esbjerg, chefjurist Martin Bondesen, Det Faglige Hus, Susanne Nordenbæk, direktør i Business Esbjerg, borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), folketingsmedlem fra Esbjerg, Anders Kronborg (S), borgmester Erik Buhl, Varde, bestyrelsesformand i Kirk Larsen & Ascanius, advokat Peter Kirk Larsen og Ole Skøtt, campusleder på Syddansk Universitet i Esbjerg.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og SF-gruppeformand Diana Mose Olsen jubler over, at en jura-uddannelse til Esbjerg er kommet med i regeringens udspil på uddannelsesområdet efter års kamp for at få signatur-uddannelsen i hus. Også folketingsmedlem Ulla Tørnæs (V) er glad.

Esbjerg Kommune: Fantastisk! Endelig! Jeg er simpelthen så glad.

SFs gruppeformand i Esbjerg Byråd, Diana Mose Olsen, kan slet ikke være i sig selv, da nyheden om, at en jura-uddannelse til Esbjerg er en del af regeringens udspil ”Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund”, der blev præsenteret på et pressemøde klokken 13, kommer ud.

Også borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) tager del i jubelen og reflekterer kort over den lange, stædige kamp, der nu kan afblæses:

Annonce

- Det har været et langt forløb – næsten to år – men det er alt sammen glemt nu, hvor enden er god, og den rigtige beslutning ligger der. Vi skal selvfølgelig huske, at det er et udspil fra regeringen, men det er et fint udspil, og da både Venstres Ulla Tørnæs og SFs Pia Olsen Dyhr tidligere har tonet rent flag og ønsket jura til Esbjerg, kan vi vist godt regne med, at vi får jura-uddannelsen til Esbjerg, siger Jesper Frost Rasmussen.

Jura-uddannelsens betydning for Esbjerg er svær at overvurdere, mener både borgmesteren og Diana Mose Olsen.

- Vi har et stort behov for uddannede jurister, og når jura-uddannelsen kommer, så har vi både medicin og jura – to signaturuddannelser, der er med til at understrege, at Esbjerg er på vej til for alvor at gøre sig gældende som studieby. Så jeg glæder mig meget – det skal der ikke herske tvivl om, siger borgmesteren.

Fanfare for landsdelen

Diana Mose Olsen slår fast, at jura-uddannelsen er af afgørende betydning for, at advokatfirmaer, virksomheder og de statslige styrelser kan tiltrække den arbejdskraft, som har behov for, og for kommunen er det, konstaterer hun, en tiltrængt motor til at trække flere unge til Esbjerg Kommune.

- Jeg jubler og lader fanfaren lyde, for det her er så godt for hele vores landsdel. Det er en start, men en god start, og jeg er simpelthen så glad – også for vores folk på Christiansborg, hvor Pia Olsen Dyhr og Karina D. Lorentzen virkelig har trukket med sammen med andre partier, siger Diana Mose Olsen.

Folketingsmedlemmerne Ulla Tørnæs (V) og Karina D. Lorentzen (SF) glæder sig med de to kommunalpolitikere:

- Jeg er selvfølgelig rigtig, rigtig glad for at jura-uddannelsen til Esbjerg er med i regeringens udspil. Det giver god mening at oprette de nye uddannelser, hvor der er stor efterspørgsel, og jeg er glad for, at regeringen har lyttet til Venstres forslag, siger Ulla Tørnæs, mens der fra Karina Lorentzen lyder ros til de lokale kræfter:

- Det har været stærkt at se, hvordan lokale advokater har stillet sig klar som eksterne undervisere og SDU budt sig til. Nu kan vi fra Christiansborg hjælpe det sidste stykke, og det er jeg glad for. Nu sikrer vi, at fødekæden for en succesfuld udflytning er til stede. Med to styrelser til Esbjerg bliver efterspørgslen på jurauddannede naturligvis større, siger Karina D. Lorentzen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Desperate beboere lever i frygt, lyshelvede og støj: Nu har de fået nok af gigantiske vindmølletransporter

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Erhverv

Robotter  fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Varde For abonnenter

Årelang kamp slutter: Banedanmark er klar til at overdrage Grindstedbanen til kommunerne

Sønderborg

Ny trend afvises i Sønderborg: Kommunen siger nej til tiny houses

Esbjerg For abonnenter

Beboere råber stop: Når mølletransporterne ruller forbi slår huset revner og tv-signal og internet forsvinder

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Haderslev

Efter 12 domme er det ud af landet: Vred serbisk far truede to lærere og tre børn

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Tønder For abonnenter

Mere end hver tyvende borger i Tønder Kommune er dårlig betaler viser ny analyse

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Annonce