Annonce
Esbjerg

Jubel på SDU: Nye uddannelser med 145 pladser kommer til Esbjerg og styrker både byen og universitetets profil

SDU Esbjerg kan allerede til sommer byde studerende indenfor på medicinuddannelsen, og jura og en specialuddannelse indenfor idræt og sundhed følger efter. De nye uddannelser betyder 145 ekstra pladser i Esbjerg. Arkivfoto: SDU
Den længe ventede jurauddannelse kommer til Esbjerg næste år. Den er sammen med medicin og en uddannelse indenfor idræt og sundhed med sigte på eliteidrætsmiljøet ny på paletten hos SDU. De nye tilbud glæder både campuslederen og Folketingsmedlem Anders Kronborg.

Esbjerg: Jura, medicin og idræt og sundhed.

Det er uddannelser, som studerende snart kan hoppe på i Esbjerg

SDU Esbjerg får udvidet paletten af uddannelser i forbindelse med den politiske aftale om at udflytte og oprette studiepladser udenfor landets fire største byer.

Annonce

Det har gennem længere tid stået klart, at medicin kommer til Esbjerg, og det bliver med optag allerede i år.

Næste år følger så bachelor i jura, og fra 2026 kommer overbygningen som kandidat på jurauddannelsen.

Den sidste uddannelse, der i denne omgang ser dagens lys i Esbjerg, er en kandidat i idræt og sundhed med specialisering indenfor konkurrence- og eliteidræt.

145 nye studiepladser

De i alt 55 pladser på de to sundhedsuddannelser bliver flyttet fra Odense, mens de 90 pladser på jurauddannelsen er nyoprettede.

Jura og medicin er stærke uddannelser, som vi ved vil trække studerende til Esbjerg fra andre dele af landet, og det samme kunne godt gælde for kandidatuddannelsen i idræt og sundhed.

Anders Kronborg

Torben Damgaard, der er campusleder på SDU i Esbjerg, glæder sig over udsigten til de nye uddannelser.

- Jeg er meget tilfreds, og det er jo ikke tilfældigt at netop disse uddannelser lander i Esbjerg. Hver gang, vi får en ny uddannelse, skal vi opbygge forskning, der matcher uddannelsen, og det er der gjort klar til for medicin-uddannelsens vedkommende i tæt samarbejde med regionen og Sydvestjysk Sygehus. Nu skal der arbejdes hård på forskningsdelen for at gøre klar til jura, og det er vi allerede i gang med, siger Torben Damgaard.

Annonce

Fokus på eliteidræt og talenter

Den nye uddannelse for idræt og sundhed er også trukket til Esbjerg med tanke på byens mange elitehold i forskellige sportsgrene.

Det er overordnet set en analytisk uddannelse med fokus på det fysiske, hvor kandidaten kan varetage opgaver indenfor organisatorisk og ledelsesmæssig udvikling af konkurrence-og eliteidrætsmiljøer. For eksempel kan vedkommende være med til at udføre test i forhold til opsporing, udvælgelse og udvikling af talenter og eliteidrætsfolk.

- Med elitehold i blandt andet fodbold, håndbold og ishockey giver det rigtig god mening at placere den uddannelse i Esbjerg, og den er sammen med jura og medicin med til at styrke vores og hele byens profil, mener Torben Damgaard.

Annonce

Som fod i hose

På Christiansborg glæder det lokale Folketingsmedlem Anders Kronborg (S), der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget, sig også.

- Jura og medicin er stærke uddannelser, som vi ved vil trække studerende til Esbjerg fra andre dele af landet, og det samme kunne godt gælde for kandidatuddannelsen i idræt og sundhed. Esbjerg har en bred vifte af eliteklubber, så jeg synes sådan set, den passer som fod i hose for byen, som tidligere borgmester Søtrup, (Johnny Søtrup (V), red) jo ønskede skulle være Danmarks idrætsby nummer et, siger Anders Kronborg.Annonce
Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Vejen For abonnenter

Karen kunne fortælle om en barndom, der burde være forbudt for børn: Mistede begge sine forældre som fire-årig

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce