Annonce
Esbjerg

Jubel på tv-station for udviklingshæmmede: TV Glad overlever sparekniven

Der er glæde på tv-stationen TV Glad i Esbjerg, som for lov til at fortsætte. Kommunale besparelser er afblæst, så der vil stadig være otte udviklingshæmmede i beskyttet beskæftigelse hos TV Glad og hos Glad Zoo. Billedet er fra et motocross-arrangement ved tv-stationen for nylig. Arkivfoto: Lars Stokbro
Besparelse på 500.000 kroner blev skrottet som led i at afbøde de værste skader ved stor spareplan.

Esbjerg: TV Glad i Esbjerg er reddet. Otte udviklingshæmmede kan fortsætte på tv-stationen på Brolæggervej og hos Glad Zoo.

Det er resultatet af en beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget tirsdag, hvor et flertal stemte for at skrotte et forslag om besparelser på knap 500.000 kroner årligt på såkaldt beskyttet beskæftigelse. Pengene kunne spares, fordi kommunens egne pladser på Naturværkstedet, på Energivej og i Ribe er billigere end TV Glads.

Socialdemokratiet og Enhedslistens medlemmer af udvalget stemte imod den samlede pakke af forslag, som skal afbøde virkningerne af den store spareplan i Esbjerg- kaldet handleplanen - for de voksne handicappede i kommunen. Men det borgerlige flertal vedtog pakken, som sløjfede TV Glad-besparelsen.

- Selv om vi stemte imod den samlede pakke, er vi enormt glade for, at TV Glad reddes. Det ville være en meget uheldig besparelse, siger Hans Erik Møller, som sidder i udvalget for Socialdemokratiet.

Annonce

En katastrofe

Han mener, at det ville være en katastrofe, hvis TV Glad måtte lukke på grund af, at kommunen ikke længere ville bruge pladserne på tv-stationen.

- De udviklingshæmmede brænder for at arbejde med tv og med dyrene. De gør det med hjertet, og det giver dem livsglæde, fortsætter Hans Erik Møller.

Forslaget om at stoppe for brug af TV Glad under Glad Fonden udgik helt af spareplanen. Det var planen, at nye borgere ikke skulle tilbydes plads hos Glad Fonden, mens de nuværende på TV Glad og Glad Zoo kunne fortsætte, hvis de ville have gavn af dette - hvilket forvaltningen skønnede, at hovedparten ville have.

En kommunal plads i beskyttet beskæftigelse koster 81.679 kroner om året, mens en plads hos TV Glad koster 142.540.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce