Annonce
Esbjerg

Jubel på tv-station for udviklingshæmmede: TV Glad overlever sparekniven

Der er glæde på tv-stationen TV Glad i Esbjerg, som for lov til at fortsætte. Kommunale besparelser er afblæst, så der vil stadig være otte udviklingshæmmede i beskyttet beskæftigelse hos TV Glad og hos Glad Zoo. Billedet er fra et motocross-arrangement ved tv-stationen for nylig. Arkivfoto: Lars Stokbro
Besparelse på 500.000 kroner blev skrottet som led i at afbøde de værste skader ved stor spareplan.
Annonce

Esbjerg: TV Glad i Esbjerg er reddet. Otte udviklingshæmmede kan fortsætte på tv-stationen på Brolæggervej og hos Glad Zoo.

Det er resultatet af en beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget tirsdag, hvor et flertal stemte for at skrotte et forslag om besparelser på knap 500.000 kroner årligt på såkaldt beskyttet beskæftigelse. Pengene kunne spares, fordi kommunens egne pladser på Naturværkstedet, på Energivej og i Ribe er billigere end TV Glads.

Socialdemokratiet og Enhedslistens medlemmer af udvalget stemte imod den samlede pakke af forslag, som skal afbøde virkningerne af den store spareplan i Esbjerg- kaldet handleplanen - for de voksne handicappede i kommunen. Men det borgerlige flertal vedtog pakken, som sløjfede TV Glad-besparelsen.

- Selv om vi stemte imod den samlede pakke, er vi enormt glade for, at TV Glad reddes. Det ville være en meget uheldig besparelse, siger Hans Erik Møller, som sidder i udvalget for Socialdemokratiet.

Annonce

En katastrofe

Han mener, at det ville være en katastrofe, hvis TV Glad måtte lukke på grund af, at kommunen ikke længere ville bruge pladserne på tv-stationen.

- De udviklingshæmmede brænder for at arbejde med tv og med dyrene. De gør det med hjertet, og det giver dem livsglæde, fortsætter Hans Erik Møller.

Forslaget om at stoppe for brug af TV Glad under Glad Fonden udgik helt af spareplanen. Det var planen, at nye borgere ikke skulle tilbydes plads hos Glad Fonden, mens de nuværende på TV Glad og Glad Zoo kunne fortsætte, hvis de ville have gavn af dette - hvilket forvaltningen skønnede, at hovedparten ville have.

En kommunal plads i beskyttet beskæftigelse koster 81.679 kroner om året, mens en plads hos TV Glad koster 142.540.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vandski stjålet fra båd på land

Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce