Annonce
Livsstil

Jubilæumsfejringen gik i vasken, men aldrig har redskaberne været renere

Jane Locht glæder sig til at byde de unge medlemmer velkommen til en ny indendørs sæson i september, og forhåbentligt kan der komme lidt gang i seniorholdene, når det bliver tilladt at forsamles flere. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Sæsonen 2020/21 skulle have været fyldt med fest og fejring af Varde Gymnastikforenings 100 års jubilæum. I stedet blev det nok den reneste sæson i mands minde.

Varde: Det er 100 år siden, Varde Gymnastikforening opstod. Det skulle have været markeret med festivitas og en hel jubilæumssæson. Men sådan blev det ikke, for coronavirus holdt sit indtog.

I stedet endte Jane Locht og resten af bestyrelsen med at tage rundt til alle foreningens godt 600 medlemmer for at aflevere en "fødselsdagsgave" i form af nye tasker, et håndklæde og en drikkedunk med foreningens logo. Både for at markere jubilæet og for at sige tak i et år, hvor trofasthed og opbakning fra både medlemmer og frivillige har været altafgørende for enhver forening. 16. december 2020 blev Varde Gymnastikforenings aktiviteter lukket ned ligesom alle andre foreningsaktiviteter, fordi coronasmitten var på vej ud af kontrol. Nedlukningen for al indendørs idrætsaktivitet forblev nedlukket frem til 21. april, og det betød farvel til en halv sæson og alle forårsopvisningerne, der ellers er kulminationen på gymnastiksæsonen.


Annonce

Det har været en ganske anderledes sæson. Til gengæld har vores redskaber aldrig været renere.

Jane Locht, formand for Varde Gymnastikforening


- Og i de tre måneder, vi nåede at have åbent i sensommeren sidste år, var det med masser af restriktioner, opdelte hold og så videre. Så det har været en ganske anderledes sæson. Til gengæld har vores redskaber aldrig været renere, konstaterer formand for Varde Gymnastikforening, Jane Locht, med et grin.

- Vi skulle spritte alle gymnastikredskaber af efter hvert hold, det var en kæmpe opgave, så stor cadeau til trænerne, siger hun og tilføjer, at netop rengøringsdelen er noget af det, Varde Gymnastikforening har tænkt sig at tage med fra coronatiden – blot i en lettere udgave.

Forsamlingsloft bestemmer

21. april blev det så tilladt at åbne – med diverse restriktioner – også for den indendørs idræt igen. Men Varde Gymnastikforening har valgt, at der ikke kommer til at være hold igen før sæsonen begynder i september. Gymnastiksæsonen ville da også allerede være afsluttet med en opvisning for langt de fleste hold på nuværende tidspunkt.

Man kunne overveje at forlænge sæsonen, men det vil man ikke, for man vil ikke risikere at "stjæle" medlemmerne fra de udendørs aktiviteter, som fx fodbold, der er i gang nu. Og endelig er der så mange restriktioner, der skal overholdes, at man har vurderet, det er bedre at vente.

- Vi vil rigtig gerne starte vores seniorhold op. Men vores indendørs seniorhold har 115 deltagere og det er derfor urealistisk at starte op så længe forsamlingsforbuddet er så lavt. Rammer vi 50 så starter vi op, lover Jane Locht, som har mistet cirka 100 medlemmer i alt under coronaåret, så medlemstallet i Varde Gymnastikforening er på 537.

- Nedgangen har primært været på vores seniorer. Men vi håber og tror på, de kommer tilbage, når vi må starte rigtig op igen, siger Jane Locht og understreger, at foreningens voksen-koncept Motion i det fri stadig kører hver tirsdag i Varde Sommerland fra klokken 9.00 til 10.00, ligesom foreningen Fitness i det fri starter op hver tirsdag fra klokken 17.00 til 18.00 på græsset ved Campus.

Begge dele fortsætter frem til og med juni måned.

Medlemsfordelingen i Varde Gymnastikforening

Varde Gymnastikforenings medlemstal for 2020: 567 medlemmer fordelt således:

0-18 år, 220 piger

0-18 år, 112 drenge

60+ 198 damer

60+ 30 mænd

Resterende 7 er mellem 18 og 60 år.

I alt har foreningen mistet godt 100 medlemmer i løbet af coronaåret. Man kan se mere på vardegymnastik.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce