Annonce
Billund

Jubilæumsfesten på Vestre Skole: Man kan stadig nå det

Vestre Skole har genåbnet for tilmelding til jubilæumsfest i september. Arkivfoto: Martin Ravn
Vestre Skoles 50 års jubilæumsfest den 14. september nærmer sig, og skolen har genåbnet for tilmelding indtil den 23. august. 700 har tilmeldt sig.

Grindsted: Vestre Skoles markering af deres 50 års jubilæum nærmer sig. I den anledning har skolen genåbnet for tilmelding frem til den 23. august. 700 har tilmeldt sig festlighederne, der vil foregå på Vestre Skole og dagen og i Magion om aftenen.

- Vi havde nok håbet på 1000 tilmeldte, men måske når vi ikke op på det, siger skoleleder Vivian Møberg, der har inviteret tidligere lærere og elever via lokale medier og Facebook.

- Måske skulle vi have grebet det anderledes an, men så kunne vi have haft en person ansat kun til det. Vi er jo ikke et festbureau, men en skole, siger Vivian Møberg, der gerne havde set at flere af de 5000 elever, der har gået på skolen gennem de seneste 50 år, var blevet kontaktet.

Dagen står på taler og underholdning på skolen - her spiller et band bestående af gamle lærere, der har arbejdet på skolen.

Om aftenen vil et jubilæumskor og band optræde blandt andet med sangpotpourri, der strækker sig over seks årtier.

- Det bliver med fællessang og kostumer, lover Vivian Møberg, der også er i fuld gang med at arrangere udsmykningen til den store aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce