Annonce
Aabenraa

Jubilar er stadig i felten

Frede Lock har 40 års arbejdsjubilæum. pressefoto

Genner: Lørdag den 1. februar kan Frede Lock, Genner, fejre 40 års arbejds-jubilæum. Han begyndte i 1980 i Sdr. Hostrup som linjearbejder. Hans opgave bestod i at skifte master og trække nye tråde på luftledningerne. Det praktiske arbejde i felten hører stadig til Frede Locks opgaver hos N1, det tidligere Evonet, selv efter 40 år i branchen.

For med tiden var Frede Lock også med til at nedgrave kabler i det sønderjyske, inden han fik opbygget sine kompetencer, så han kunne opbygge transformerstationer og lave renovering af stationer.

Godt nok har Frede Lock i de seneste mange år været en fast del af virksomhedens inkassoafdeling, et arbejde, han udfører med stor omhu. Men sideløbende kører Frede Lock daglig på drift og vedligehold i den sydlige del af området, ligesom han tager sin tørn i virksomhedens vagtordning.

- Generelt om Frede kan man sige, at han altid har nydt kontakten til og med andre mennesker. Han er pligtopfyldende og hjælpsom over for sine kollegaer, lyder skudsmålet fra afdelingsleder Bent Pallesen.

Jubilaren er bosat i Genner sammen med sin kone. De har en datter og to børnebørn. I fritiden hjælper Frede Lock gerne datteren med at reparere hus, og han nyder også at tage på jagt med sine hunde. /jast

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce