Annonce
Aabenraa

Jubilar er stadig i felten

Frede Lock har 40 års arbejdsjubilæum. pressefoto

Genner: Lørdag den 1. februar kan Frede Lock, Genner, fejre 40 års arbejds-jubilæum. Han begyndte i 1980 i Sdr. Hostrup som linjearbejder. Hans opgave bestod i at skifte master og trække nye tråde på luftledningerne. Det praktiske arbejde i felten hører stadig til Frede Locks opgaver hos N1, det tidligere Evonet, selv efter 40 år i branchen.

For med tiden var Frede Lock også med til at nedgrave kabler i det sønderjyske, inden han fik opbygget sine kompetencer, så han kunne opbygge transformerstationer og lave renovering af stationer.

Godt nok har Frede Lock i de seneste mange år været en fast del af virksomhedens inkassoafdeling, et arbejde, han udfører med stor omhu. Men sideløbende kører Frede Lock daglig på drift og vedligehold i den sydlige del af området, ligesom han tager sin tørn i virksomhedens vagtordning.

- Generelt om Frede kan man sige, at han altid har nydt kontakten til og med andre mennesker. Han er pligtopfyldende og hjælpsom over for sine kollegaer, lyder skudsmålet fra afdelingsleder Bent Pallesen.

Jubilaren er bosat i Genner sammen med sin kone. De har en datter og to børnebørn. I fritiden hjælper Frede Lock gerne datteren med at reparere hus, og han nyder også at tage på jagt med sine hunde. /jast

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce