Annonce
Sydjylland

Jublende Esbjerg-borgmester om Nordsøaftale: Den er hjemme

Borgmester Johnny Søtrup (V) jubler over ny Nordsøaftale. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer

Den længe ventede Nordsøaftale er på plads, oplyser finansminister Kristian Jensen (V). Esbjergs fremtid er sikret, siger borgmester.

Annonce

Esbjerg: Den har været ventet længe-længe, og nu er den her: den nye Nordsøaftale, der sikrer fuld genopbygning i Nordsøen og samtidig Esbjergs oliegas-sektor de næste mange år frem i tiden.

Det er derfor også en jublende borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup (V), der nu anerkender arbejdet med at få aftalen strikket sammen:

- Der faldt en stor sten fra mit hjerte - det var den første reaktion. Jeg vil sige, at da jeg fik en sms fra Martine Rune Pedersen (driftschef for Maersk Oil, red.) om, at den var skrevet under, så fik jeg kuldegysninger. Sådan er det, når noget, man har ventet på med længsel i så lang tid, endelig bliver en realitet. Jeg vil rose både regeringen og Mærsk for, at de har kunnet finde hinanden i det her. Det er lykkeligt for Danmark og for Esbjerg, for aftalen handler ikke kun om Tyrafeltet. Det handler om en fuld genopbygning, og det sikrer ikke kun beskæftigelse de næste par år, men oliegasindustrien 10-20-30 år ud i tiden, siger Johnny Søtrup, der også har modtaget det gode budskab fra finansminister Kristian Jensen (V) og Patrick Gilly, landechef for Maersk Oils danske operationer.

- Det betyder i tusindvis af nye job plus alle de afledte i slipstrømmen på genopbygningen. Så det er helt fantastisk, at vi nu får Esbjergs oliegaseventyr i en version 2,0. Det bliver en revitalisering og opblomstring for Esbjerg og hele sektoren, siger Søtrup.

Det var en glad Johnny Søtrup (V), der læste finansministerens tweet, om at der var indgået en ny Nordsø-aftale. Af: TV Syd

Annonce

4.000 arbejdspladser

Borgmesteren glæder sig desuden over alt det nye boligbyggeri, der allerede er sat i gang i Danmarks femtestørste by.

- Mon ikke også, at der er en del Mærsk-medarbejdere, der nu seriøst vil overveje at rykke med til Esbjerg. Det er her, fremtiden kommer til at ligge for oliegas-aktiviteterne. Og vi har i hvert fald boligerne klar, siger Søtrup.

Fremtiden for gasknudepunktet, Tyra-feltet, har været en hjørnesten i forhandlingerne om Nordsøaftalen. Alene skrotningen af Tyra og efterfølgende reetablering af feltet vurdres at skabe omkring 4.000 arbejdspladser.

- Vi skal hurtigt have afklaret, hvad det er for arbejdskraft, der nu skal bruges, så vores jobcenter kan være behjælpelig med jobanvisning, efteruddannelse af ledige mv., siger Søtrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce