Annonce
Varde

Jublende tysk par: Tabt vielsesring afleveret lige før diamantbryllup

Renate og Erhardt Hänel er lykkelige over, at det lykkedes at genforene den vielsesring, parret fandt for et år siden, med sin ejer. Foto: Yvonn Tittel

Renate og Erhardt Hänel fandt vielsesring i Varde for et år siden. Hver gang parret ville aflevere ringen var politiet lukket. Nu lykkedes det med avisens hjælp - lige før ringens ejers diamantbryllup.

Houstrup/Varde: I 38 år har Renate og Erhardt Hänel fra Spenge ved Hannover i Tyskland holdt ferie i Danmark. Nærmere bestemt ved kysten i Varde Kommune.

Parret er selv af ældre udgave, derfor har en vielsesring, det fandt sidste år foran Lidl i Varde, brændt i lommen. Mere og mere efterhånden som datoen i ringen, 30.03 har nærmet sig - for i år har ringens ejer diamantbryllup.

- Når vi har været tilbage i sommerhuset heroppe, har vi altid haft ringen med for at aflevere den til politiet i Varde. Men hver gang vi er kommet forbi, har der stået "Lukket", siger parret.

Det var Erhardt, der kom i tanker om, at han havde lagt mærke til avisens adresse, da ægteparret igen bankede forgæves på stationen i Varde i fredags.

- Pludselig sagde han, at avisen var flyttet om på Murtfeldts Plads, og så tænkte vi, at vi ville prøve på den måde at finde frem til ejeren, siger Renate.

Dét virkede.

Annonce

Sagen om ringen

Ægteparret Hänel fandt ringen sidste år.Det har siden forsøgt at aflevere den på politistationen i Varde.

Notitsen i JydskeVestkysten har også medført et par knap så venlige sms'er. Blandt andet om at man altså skal aflevere fundne ting til politiet i Danmark. Men, det vidste parret altså godt.

Ringen, som hele historien handler om. Arkivfoto

Så var der gevinst

Den lille notits om en vielsesring med indgraveringen "Svend 30-3-59" blev lagt online fredag eftermiddag, og samme aften, klokken 23, ringede telefonen.

- Det var en, der hed Steffen, siger Erhardt Hänel.

Han kendte ikke nogen Steffen, men Steffen viste sig at være søn af Else Sundbæk, der den 30 marts kan fejre diamantbryllup med sin Svend. Nu endda med sin vielsesring på.

- Vi har lige været omme at aflevere ringen. Det var fantastisk hyggeligt, siger Renate og Erhardt Hänel begejstret.

For naturligvis kiggede ægteparret lige indenfor på JydskeVestkystens redaktion i Varde igen, for at sige tak for indsatsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce