Annonce
Læserbrev

Jul i Haderslev: Danmarks kedeligste juleby

Læserbrev: Som tidligere forretningsdrivende har jeg de sidste år kunnet betragte julebyen Haderslev som kunde, hvilket desværre har været en skuffende oplevelse. Da jeg i fredags (5. december) fik en ristet hotdog hos pølsemanden i gågaden, læste jeg juleprogrammet for Haderslev Butikkerne 2019. Jeg spurgte pølsemanden om det var et gammelt juleprogram fra tidligere år, han havde liggende, da alle aktiviteterne i bymidten er de samme, som dengang jeg havde butik i Haderslev.

Det mindede mig om en lærer, jeg havde, da jeg læste på Århus Handelshøjskole. Han brugte altid de samme slides fra tidligere år, det eneste han ændrede var datoen/året i øverste højre hjørne. Den samme følelse sidder jeg tilbage med efter at have gennemlæst dette års juleprogram fra Haderslev Butikkerne år 2019.

Hvor er det dog et kedeligt og uambitiøst juleprogram. Hvor er de nye ideer og tiltag, som skal tage kampen op med nethandlen og de konkurrerende byer som Sønderborg, Åbenrå, Tønder, Kolding og Flensburg. Hvor er skøjtebanerne, de hyggelige julebyer, de indbydende juleboder med mere. Ja nu må jeg hellere stoppe med at reklamere mere for dem, vi skulle jo gerne have, at kunderne handler lokalt.

Sidste år havde vi fået et grimt juletræ. Måske skulle vi have beholdt det og solgt Haderslev som Danmarks kedeligste juleby med det grimmeste juletræ – det havde nok trukket flere kunder til byen end vores dyre julebelysning. Julebelysning som jo i dag findes i næsten alle byer.

Jeg håber, at den eller de ansvarlige for juleprogrammet tager kritikken til sig og kridter skoen til næste julehandel. Så jeg til næste jul kan nyde min ristede hotdog og læse om alle de nye og spændende aktiviteter i juleprogrammet for 2020.

Det har både butikkerne, kunderne og byen Haderslev fortjent.

God jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];