Annonce
Varde

Jul i Nissernes By Varde

Hver dag frem til jul kan du møde nisserne i Varde. PR-foto

Varde: Julen er en travl tid - men også hyggelig.

Hvis du køber julegaverne i Nissernes By Varde, får du gratis Nissernes By-postkort og -gavemærker med.

Annonce
Børnene kan møde julemanden i Nissernes By 15. december.PR-foto

Masser af aktiviteter

Varde Handel står bag mange aktiviteter i midtbyen i december:

Torsdag 13. december klokken 16-17 kan du opleve Luciaoptog i midtbyen med Sct. Jacobi Skoles luciakor.

Fredag 14. december er der julestrik ved La Uno Design på Varde Torv klokken 11-13. Tag strikketøjet med, så giver arrangørerne julekage og kaffe. Der vil være en hemmelig udfordring.

Lørdag 15. december kan børnene klokken 11-13 møde julemanden i Kræmmerpassagen ved Kræmmergade. Klokken 13 åbnes julekalenderen på Torvet, hvor 7-kantens børnehold underholder.

Søndag 16. december fra klokken 11 kan man møde Spillenissen og hans harmonika i midtbyens gader. Klokken 13 åbnes julekalenderen på Torvet, hvor 7-kantens børnehold underholder. Når julekalenderen er åbnet, byder 7-kantens eventhold op til dans og inviterer alle børn til juletræsdans om det store juletræ på Torvet klokken 13.30-14. Der er lækkerier til alle fremmødte børn.

Julekalenderen åbnes alle hverdage klokken 17 og i weekenderne klokken 13. Hver gang er der gaver til de deltagende børn sponsoreret af lokale butikker.

Byens butikker holder ekstra længe åbent lørdag 15. december til klokken 15, søndag 16. december til klokken 15, fredag 21. december til klokken 19, lørdag 22. december til klokken 17 og søndag 23. december til klokken 17.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce