Annonce
Tønder

Jul i utide: 200.000 kroner kom på nye hænder

Keramikværskstedet På Kiers Gaard trænger til en gennemgribende renovering og modernisering. Med donationen fra Sparekassen Højers Fond er budgettet næsten i hus. Arkivfoto: Karin Lorenzen
Sparekassen Højers Fond uddelte tirsdag eftermiddag donationer til 32 lokale foreninger og institutioner. Årets største økonomiske håndsrækning tilfaldt kulturinstitutionen Kiers Gaard.
Annonce

HØJER: Lige så sikkert som at jul falder på den 24. december, er det, at Sparekassen Højers Fond i årets sidste måned påtager sig rollen som julemand og uddeler et større antal donationer til lokale foreninger og institutioner.

Tirsdag eftermiddag skete det på feriecentret Hohenwarte, hvor formanden for fonden, Peter Sönnichsen, godt nok ikke var trukket i rødt tøj og hvidt skæg, men med garanti var lige så populær som julemanden den 24. december. Som fondsformand stod han nemlig i spidsen for uddelingen af hele 200.000 kroner fordelt på 32 legatportioner. Det er faktisk et højere beløb end sidste år, og skyldes ifølge Peter Sönnichsen, at fondens penge trods generelt lavt renteniveau havde givet et pænt udbytte.

Årets største beløb på 40.000 kroner gik til kulturinstitutionen Kiers Gaard, og det vakte glæde hos formanden Per Loldrup og hans bestyrelse.

- Pengene skal gå til en totalrenovering af vores keramikværksted. Projektet er på nogle 100.000 kroner. Vi skal både skifte vore sparke-skiver ud med el-skiver, ovnene skal skiftes ud, og der skal også foretages nogle indretningsmæssige forandringer. Så det er en større omgang, siger Per Loldrup.

Med de 40.000 kroner er Kiers Gaard ved at have finanseringen på plads.

- Vi var allerede tæt på, og nu kommer vi endnu tættere på, lyder det fra formanden.

Fonden

Sparekassen Højers Fond har bestået siden 1990.

Fondens formål er at støtte almennyttige og andre velgørende eller kulturelle formål med særlig henblik på Sparekassen Højers naturlige område.

Fondens midler forvaltet og plejes af Danske Bank

Annonce

Storskærm

Blandt de andre modtagere i Højer tirsdag eftermiddag, var støtteforeningen Digegårdens Venner, der modtog 15.000 kroner til indkøb af to storskærme. Der var 14.000 kroner til Højer Idrætsforening til indkøb af luftpølser og fuldblæsere til gymnastikafdelingen. Det samme beløb modtog Projekt Bådfolk ved Vidåen til en ny bådebro, samt renovering af de såkaldte tilte.

Passende til årstiden fik borgerforeningen 13.000 kroner til opsætning og vedligehold at julebelysning i Højer og Sdr. Sejerslev, mens de lokale medlemmer af FDF Højer kunne glæde sig over 8000 kroner, der er øremærket til anskaffelse af ny rafter.

Der er tradition for, at Sparekassens Fond tilgodeser de lokale forsamlingshuse, henholdsvis Emmerlev Sogns Forsamlingshus og Vennelyst i Hjerpsted, der i lighed med Højer Lokalråd modtog hver 7000 kroner. Pengene skal i alle tre tilfælde gå til lokale-renoveringer.

Ildsjælene bag Digeløbet i Højer og Højer Frivillige Brandværn fik hver 5000 kroner, mens Højer Danske Børnehave og Børnegården i Sejerslev modtog 4000 kroner.

De resterende 19 foreninger/institutioner modtog hver 3000 kroner i tilskud, oplyser Peter Sönnichsen.

Projektet "Bådfolk ved Vidåen", der holder til i området omkring Højer Sluse, har fået 14.000 kroner til en ny bådebro og renovering af de såkaldte tilte, der ses i baggrunden. Foto: Karin Lorenzen
Kulturinstitutitionen Kiers Gaard modtog den største julegave ved årets uddeling. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce