Annonce
Vejen

Jul på Hygum Hjemstavnsgård

Hygum Hjemstavnsgård inviterer til jul på Hjemstavnsgården den 23. og 24. november. PR-foto

Sdr. Hygum: I tiden før jul er der travlt, men også tid til julehygge på Hygum Hjemstavnsgård. I weekenden den 23.-24. november kommer julemanden på besøg, han deler godter ud til glæde for børn og barnlige sjæle. Hestevognen er gjort juleklar, så nisser og børn sammen med julemanden kan hente juletræet hjem til gården, og der er en gratis tur til børnene dagen igennem. I stuehusets køkken er der aktivitet ved brændekomfuret, her bliver der lavet klatkager og blodpandekager, og i bryggerset uddeles der smagsprøver på medisterpølse. Inde i stadsstuen bliver der vævet, kniplet og nørklet. Traditionen tro kan børn lave juledekoration, kartoffel-julekalender, og sågar skære en roelygte ud. I spisestuen i stuehuset kan man lave julepynt sammen med børnene, og hos smedene kan de selv være med til at lave en lille souvenirkniv iført fuldt smedeudstyr.

I enden af den gamle smedje har bagerne varmet stenovnen op til bagning af boller, julekringler og franskbrød.

I stalden er båsene gjort klar til hobbyfolket, der kommer og sælger deres fine fremstillede ting fra små boder. Uden for stalden bliver julegåsen slagtet både lørdag og søndag. Kig også forbi dukke- og legetøjssamlingen, som er i en rivende udvikling, herinde kan man se, hvordan man lavede silkeroser til juletræet.

Nede i det historiske køkken laver man sennep, og man kan nyde duften af julebag.

Der er juleåbent lørdag fra klokken 12-16 og søndag fra klokken 10-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce