Annonce
Tønder

Jul på slottet: Schackenborg bød indenfor til julehygge

Jytte Nielsen havde sit fem-årige barnebarn Karen Jensen Nielsen med på slottet. De fik sig hver en vaffel.  Foto: Mads Grinderslev
I denne weekend kan man besøge Schackenborg, hvor man kan spise en vaffel og se den flotte pynt. Der er fokus på sikkerheden ved arrangementet.
Annonce

Møgeltønder: I denne weekend danner Schackenborg rammen om et julehygge-arrangement, hvor man kan få en god portion julestemning. I corona-sikrede rammer vel at mærke.

Således er der sørget for håndsprit, der er skilte med opfordringer om at holde afstand, og man har været i dialog med politiet forud for afholdelsen.

Og lørdag stod Trine Jepsen, administrerende direktør for Schackenborg Fonden, ved indgangen og bød velkommen og mindede om reglen om maksimalt at forsamles 10.

Det var planlagt, at slottet i år bød indenfor til særudstillingen Kongelig Jul, men den er corona-udsat til 2021. I stedet blev julehygge-arrangementet stablet på benene.

- Vi har levet et 2020, hvor det også er meget tydeligt, at vi har brug for at komme ud og få nogle oplevelser, lød det lørdag fra Trine Jepsen, der allerede ved arrangementets start kunne se gæster dukke op.

- Vi håber rigtig meget, at de går herfra og har haft en hyggelig eftermiddag og måske er kommet lidt i julestemning. Og så for mig så handler det også om, at jeg gerne vil tilgængeliggøre den her ramme, fortalte hun.


Vi håber rigtig meget, at de går herfra og har haft en hyggelig eftermiddag og måske er kommet lidt i julestemning.

Trine Jepsen, direktør


Hun vil gerne etablere slottet som et sted, man besøger i julen, og sidste år var der omkring 8000 gæster, der var til jul på slottet. Det er vigtigt for hende, at man bevarer stedet som et, man besøger i julen i folks bevidsthed.

Direktør Trine Jepsen bød velkommen og gjorde gæsterne opmærksomme på, at man i øjeblikket maksimalt må samles 10 personer. Foto: Mads Grinderslev

Folk, der køber billet til weekendens julehygge-arrangementet på nettet, vælger et konkret ankomsttidspunkt.

- Det er for at få spredt gæsterne så meget ud som muligt, fortalte Trine Jepsen.

Annonce

Vafler med barnebarnet

Jytte Nielsen fra Rørkær besøgte Schackenborg med sit barnebarn Karen Jensen Nielsen på fem år. De havde bestilt vafler ved en af de to vaffelboder.

- Jeg synes, det er dejligt herude, og det er godt, at vi kan komme ind og se det, fortalte Jytte Nielsen, der synes, det er vigtigt, at næste generation lærer om kulturarven.

- Hun går også meget op i, at dronningen skal holde jul her, så hun havde troet, at hun kunne se hende, fortalte Jytte Nielsen, der synes, der er flot julepyntet på slottet.

- Det er noget, vi vil igen. Det er ikke sidste gang, vi kommer, fastslog hun.

Annonce

Eventyrligt

Hans Henrik Pørksen, Mjolden, havde taget sin mor Anni Pørksen, Tønder, med på slottet, og de var indenfor og se, hvordan der var julepyntet.

- Jeg synes, det er fantastisk flot. Og alle de lys der er sat op - det er helt eventyrligt, sagde Anni Pørksen.

Det var første gang, de to besøgte slottet.

- Det er da spændende at komme ind at se, fortalte Anni Pørksen.

Søndag kan der igen julehygges på slottet - der er adgang fra klokken 11.

Hans Henrik Pørksen besøgte slottet med sin mor Anni Pørksen. Foto: Mads Grinderslev
Der var ikke sparet på pynten på slottet. Foto: Mads Grinderslev
Jytte Ultang og Tina Koch stod i en af de to vaffelboder. Foto: Mads Grinderslev
Schackenborg Slot dannede en flot ramme om julehyggen. Foto: Mads Grinderslev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Hovmod står for fald

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Tønder

Rig på natur

Annonce