Annonce
Tønder

Jule-gåtur på diget

Den 22. december kan man komme på gåtur på diget. Målet er blandt andet at observere gæs.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder: Søndag den 22. december klokken 15 kan du komme med på en hyggelig gåtur på diget. Det er Danmarks Naturfredningsforening i Tønder og Tønder Kommune, der inviterer til en frisk gåtur, hvor der vil blive holdt udkig efter gæs og svaner, der kommer for at overnatte.

Mødestedet er Bachmanns Vandmølle, og turleder på turen er naturvejleder i Tønder Kommune, Hans Tonnesen.

- Det er efterhånden blevet en fast tradition, at vi mødes og går en tur den sidste søndag inden jul. I år er vi så heldige, at det falder sammen med vinter-solhverv. Inden turen vil jeg også lige fortælle om den nye storkerede, som vi har fået på vandmøllen, fortæller Hans Tonnesen.

Efter snakken går turen langs diget, hvor der vil blive holdt udkig efter gæs og svaner, der kommer for at overnatte.

- Så koger vi noget vand på nogle små apparater, jeg har med, og så er der varm kakao. Mon ikke, der også bliver en lille rom til kakaoen til de voksne, lyder det fra Hans Tonnesen.

Alle er velkomne på gåturen. Der er ingen tilmelding, og man møder bare op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce