Annonce
Vejen

Juleaften i coronaens skær

Åstrup Kirke i Glejbjerg på en snevejrsdag for mange år siden. Nu er sne en sjældenhed, og heller ikke julen ligner sig selv i år. Foto: Aastrup Sognearkiv
Kirkerne i Vejen Kommune fejrer julen vidt forskelligt - med og uden salmesang.
Annonce

VEJEN: Menighedsrådene og præsterne ved kirkerne i Vejen Kommune kan ikke bare gøre, som de plejer, når der i år holdes gudstjeneste juleaften.

Regeringens corona-nedlukning gør det nødvendigt at finde nye måder, og en rundringning viser, at det bliver vidt forskelligt fra sogn til sogn.

- Og det er fint, at julegudstjenesterne holdes efter de lokale forhold, mener provst Peter Viuff.

I Askov Kirke holdes to julegudstjenester, hvor der hver gang er plads til 70 i kirken og 50 på kirkegården, hvor der vil være bålfade og et stearinlys til hver deltager og et højttaleranlæg med lyd fra kirken. Man skal bare møde op.

I Åstrup Kirke i Glejbjerg bliver julegudstjenesten uden salmesang, oplyser sognepræst Jakob Bjorholm. Det betyder nemlig, at der er plads til dobbelt så mange kirkegængere, som til en gudstjeneste med sang - nemlig 64 i stedet for 32.

Adgangstegn til to planlagte gudstjenester kl. 13 og 14.30 bestilles på kirkens kontor. Bliver der hurtigt udsolgt, holdes en ekstra gudstjenester om formiddagen.

- Det bliver en lidt sørgelig kirkejul, men vi må få det bedste ud af den, siger sognepræsten.

Annonce

Transmission

Kirkerne i Føvling og Stenderup har endnu ikke en endelig plan, oplyser sognepræst Eva Riis. Det eneste, der ligger fast, er en videotransmitteret gudstjeneste, som muligvis er optaget på forhånd.

Holsted Menighedsråd satser på en juleaften med to gudstjenester "så normalt som muligt" - det vil sige med salmesang. Der er plads til 50 deltagere ved hver, oplyser sognepræst Helle Yskes. Bliver der hurtigt udsolgt ved tilmeldingen, holdes der muligvis en tredje julegudstjeneste.


Holsted Menighedsråd satser på en juleaften med to gudstjenester "så normalt som muligt" - det vil sige med salmesang.

Helle Yskes


Kirkerne i Brørup har udvidet med en ekstra gudstjeneste, så der i år er to tjenester i hver kirke. En af gudstjenesterne vil blive streamet på internettet, oplyser sognepræst Inge Klarlund Bach. Der er plads til 60 syngende deltagere i Johanneskirken og 37 i Brørup gl. Kirke. Billetter bestilles på kirkens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce