Annonce
Kolding

Julefrokosten skrottes i stor stil: Nu er der ekstra store firmajulegaver på vej

Aflyste julefrokoster betyder, at virksomheder over en bred kam skruer op for budgettet til firmajulegaverne, lyder det fra Henrik Rosenlund, der er direktør i Idé House of Brands, der leverer firmajulegaver. Flere virksomheder end tidligere har skruet beløbet op til 800 kroner. Foto: Søren Gylling
Mens julefrokosten i stor stil bliver aflyst på grund af corona, så bruger virksomhederne i stedet flere penge på julegaver, lyder det fra to Kolding-virksomheder, der blandt andet sælger firmajulegaver.
Annonce

Kolding: Mens den traditionelle julefrokost med sild, snaps og løssluppen stemning i stor stil er aflyst, så er der udsigt til, at årets julegave bliver en anelse større. To Kolding-virksomheder, der blandt andet sælger firmajulegaver, Idé House of Brands og Baxx Promotion, oplever, at virksomhederne skruer op for julegaven eller sender lidt ekstra godter.

- Vi kan mærke, at der er nogle, der lige stepper up. Nu har corona stået på i mere end et halvt år, og vi har oplevet, at flere end normalt har givet en sommergave. Og her til jul er der flere, der putter på, siger Henrik Rosenlund.

Langt de fleste virksomheder holder sig fortsat på et beløb mellem 400 og 600 kroner, men flere er oppe omkring 800 kroner i år, lyder det fra direktøren. Fornemmelsen er, at en femtedel øger beløbet, fortæller direktøren.

Med til billedet hører, at der samtidig er virksomheder, der er hårdt ramt, lyder det fra direktøren. Idé House of Brands blev selv hårdt ramt i april og maj, og de to måneder skal bare i glemmebogen. Men samlet set så tegner 2020 til at blive fin for virksomheden.

- Helt generelt er der ingen tvivl om, at mange virksomheder gerne vil anerkende, at medarbejderne lige nu går gennem en alternativ tid. Det kræver, at mange må finde nye veje og anstrenge sig lidt mere. Meget er aflyst og nyt. Men alle skal være på, og det vil mange gerne anerkende med en gave, siger Henrik Rosenlund.

Annonce

Virksomhederne skruer op

Hos Baxx Promotion kan de også mærke, at julefrokosterne bliver aflyst. Virksomheden er en af landets største leverandører af julegaver, og de oplever over en bred kam, at virksomhederne skruer op for budgettet i år.

- Vi kan mærke, at der er nogle, der lige stepper up. Nu har corona stået på i mere end et halvt år, og vi har oplevet, at flere end normalt har givet en sommergave. Og her til jul er der flere, der putter på, siger Henrik Rosenlund, direktør i Idé House of Brands. Foto: Søren Gylling

- Vi ser, at det særligt er de store virksomheder, der aflyser julefrokosten, og så vil de gerne påskønne medarbejdernes indsats med en ekstra gave. Virksomhederne vil gerne sende et signal, når nu julefrokosten er aflyst. Mange vælger en traditionel gave, og så vil de gerne have lidt ekstra. Det kan være vin og snacks, siger salgsdirektør Niels Reintoft, der ikke oplever, at kriseramte virksomheder skruer ned.


Der er nogle steder, hvor de er lidt færre ansatte. Men der er ikke nogen, der har skruet ned. Tværtimod. Nu er der færre til at klare opgaverne, og det vil man gerne anerkende.

Niels Reintoft, salgsdifrektør i Baxx Promotion


- Det er ikke vores fornemmelse, at virksomhederne fravælger julegaver. Slet ikke. Der er nogle steder, hvor de er lidt færre ansatte. Men der er ikke nogen, der har skruet ned. Tværtimod. Nu er der færre til at klare opgaverne, og det vil man gerne anerkende, siger Niels Reintoft.

Virksomheden har i øvrigt sat gang i et projekt med digital julebanko. Når nu julefrokosten er aflyst, så kan man i stedet samle medarbejdere online for at dyrke fællesskabet. Baxx Promotion leverer så gaverne, når der er fuld plade.

- På den måde kan du sidde derhjemme og hygge dig med familien. Det er ikke en julefrokost, men så har man samvær på en anden måde. Bankopladerne kan du hente gratis online, og alt andet foregår digitalt, siger Niels Reintoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce