Annonce
Sønderborg

Julegåsen stjålet hos Midtals Gårdbutik

Erik Nielsens 21 gæslinger tiltænkt julebordene er blevet stjålet fra indhegningen ved Midtals Gårdbutik med adresse på Smedegade og salg på Kettingvej. Privatfoto

KETTING: Midtals Gårdbutik i Ketting har fået stjålet 21 to måneders gæslinger den forløbne uge. For to uger siden forsvandt 11 kyllinger fra bedriften.

- Det var julegåsen, der røg. Jeg har meldt tyveriet til politiet, men de har ikke fundet synderen. Fjerkræet går i en indhegning på den anden side af vejen, så jeg kan ikke høre dem om natten, siger ejer Erik Nielsen, der regner med, gæslinger og kyllinger ikke stiltiende har affundet sig med at blive ført væk af fremmede.

Normalt sidder dyrene stille i et hjørne og sover, men den sidste tid, er Erik Nielsens fjerkræ altså blevet forstyrret i deres nattesøvn. Han gør opmærksom på tyveriet, så folk, der måske får tilbudt kyllinger og gæslinger af private, er klar over, der kan være tale om tyvekoster.

Normalt sælger Erik Nielsen økologiske kartofler, løg og kål i stor stil ud mod hovedvejen i Ketting. Nu skal han overveje, om han vil investere i nye gæslinger for at redde menuen Morten Aften og den følgende juletid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce