Annonce
Tarm

Julegave til skolerne: Får del i million-donation til naturfag

Børnene skal i programmet undervises i at finde løsninger på virkelige problemstillinger. Pressefoto: Mikal Schlosser
Seks kommuner får del i stor donation fra Villum Fonden, som skal lære eleverne af finde teknologiske løsninger på reelle problemstillinger.

RINGKØBING-SKJERN: Så er der en julegave på vej til de lokale folkeskoler.

Villum Fonden har nemlig doneret 18,7 millioner kroner til at få udbredt en ny undervisningsmetode, og blandt de seks heldige kommuner, der får glæde af det, er Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er projektet Engineering i Skolen, som skal udbredes til flere. Programmet har kørt siden 2017, og kort fortalt handler det om, at eleverne skal arbejde med løsninger på virkelige problemstillinger. Eksempelvis hvordan man bygger et hus, der kan modstå jordskælv. Erfaringen er, at eleverne motiveres helt anderledes, når de selv skal finde løsninger, og det kan også være med til at få elever på banen, som ellers holder sig tilbage af frygt for at lave fejl.

Undervisningsmetoden er udviklet af forskere fra VIA University College i samarbejde med bland andre Engineer the Future, Københavns Professionshøjskole, Astra, Naturvidenskabernes Hus og Engineering Lab i Horsens. Den nye donation gør, at 50.000 elever på landsplan får glæde af den.

- Med pengene kan vi blandt andet kompetenceudvikle over 2000 lærere i seks danske kommuner, så projektet kommer endnu flere elever til gode. Derudover får vi mulighed for at udvikle selve metoden samt nye undervisningsmaterialer, ligesom undervisere på læreruddannelsen også får kompetencer til at træne de kommende lærere til at arbejde med engineering, siger Martin Krabbe Sillasen, der er ph.d. og docent på læreruddannelsen og projektleder for Engineering i Skolen i VIA, i en pressemeddelelse.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i årevis været helt fremme i feltet, når det gælder om at inddrage teknologi i undervisningen. Blandt andet er Makerspace med til at gøre eleverne fortrolige med robot-teknologi og 3D-print.

Villum Fonden er grundlagt af Velux-stifteren Villum Kann Rasmussen, og fonden giver især til forskning indenfor teknologi og naturvidenskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Kolding For abonnenter

Politikerne i Kolding fordeler over 55 millioner i ny budgetaftale: Se hvem der får del i nogle af de mange millioner

Kolding

Efter proteststorm fra forældre: Nu sættes der penge af til at gøre det bedre for unge handicappede

Annonce