Annonce
Sønderborg

Julegaver i luften fra Sønderborg: EU godkender coronastøtte til billige flybilletter

I begyndelsen af august tog Alsie Express igen hul på flyvninger mellem Sønderborg og København efter fem måneders coronapause. Nu fortsætter det med ekstra billige billetter i december. Akrivfoto: Henrik Rath
EU har konkluderet, at en dansk ordning på ca. 30 mio. kroner til at støtte passagerflyvning til Sønderborg Lufthavn er i overensstemmelse med EU’s statsstøtteregler. Alsie Express sender nu billige billetter afsted.
Annonce

Sønderborg: I begyndelsen af oktober landede Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre en aftale, der blandt andet indeholder en millionstøtte til Sønderborg Lufthavn og Air Alsie med søsterselskabet Alsie Express, der som bekendt flyver mellem Sønderborg og København.

En særlig støtte til rabatbilletter til udvalgte grupper skulle dog først godkendes i EU af konkurrencehensyn. Og det er nu sket.

- Det er glædeligt, at vi nu får denne mulighed for udvalgte befolkningsgrupper. Særligt efter at det har været vanskeligt for Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen at få EU-godkendelse til udmøntningen af de bevilligede støttepakker til dansk indenrigsluftfart, som partierne allerede i juni 2020 var enige om, skulle hjælpe med at genstarte branchen, siger direktør hos Alsie Express, Dennis Rybasch.

Annonce

Hele december

Støtteordning sikrer ekstraordinære billige flybilletter i december måned mellem Sønderborg og København for særlige befolkningsgrupper til 49 kroner pr. strækning.

Personer der er omfattet af den ekstraordinære rabat i december måned er børn og unge mellem 2-25 år og studerende over 25 år med gyldigt studiekort.

Desuden lærlinge og værnepligtige, pensionister og seniorer over 62 år samt personer, der modtager pension efter lov om social pension. Her til kommer personer med handicap og deres eventuelle ledsager.


Det er glædeligt, at vi nu får denne mulighed for udvalgte befolkningsgrupper.

Direktør hos Alsie Express, Dennis Rybasch.


Billetterne er nu sat til salg på Alsie Express hjemmeside, alsieexpress.dk

Alsie Express flyver to daglige retur flyvninger mellem Sønderborg og København og har indført Corona-foranstaltninger efter myndighedernes anvisninger, som sikrer passagerne og medarbejderne i såvel flyene som i terminalerne.

Alsie Express har følgende foranstaltninger ombord:

Kabinepersonalet bærer ansigtsmasker.

Alle passagerer (fra 6 år) skal bære ansigtsmasker, når de går ind i lufthavnen.

Ansigtsmaskerne skal også bæres under hele flyveturen.

Alle passagerer bedes spritte hænder ved ombordstigning.

Der bedes om, at de første passagerer sætte sig længst frem i flyet. Og så vidt muligt skal alle, som ikke rejser sammen, sidde på hver sin sæderække

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trods fortsat øde afgangshaller: Billund Lufthavn forventer fordobling af flytrafikken i 2021

Annonce