Annonce
Trekantområdet

Juleglæden kommer tidligt: Liv har 133 julekalendere klar til byens børn

Liv Christina Højmark Devik har samlet gaver ind til 133 børn, som i disse dage får julekalender eller adventsgaver. Hun er klar til at gøre det igen næste år. Foto: Klaus Madsen
Langt flere familier end sidste år har bedt om hjælp til at få julekalendere og adventsgaver i hus.

Fredericia: Snart kan forventningens glæde indfinde sig hos byens trængte familier.

Byens borgere har i stor stil købt gaver til julekalendere og adventsgaver - og det kommer hele 133 børn til gavn og fornøjelse i december.

Liv Christina Højmark Devik har i regi af Frivilligcentret de seneste måneder samlet ind og pakket gaver både tidligt og sent. For femte år i træk har hun stillet sin frivillige hjælp til rådighed for at samle ind og organisere julekalendere og adventsgaver til de familier, der har brug for en ekstra hånd. Sidste år fik 88 børn julekalendere eller adventsgaver.

Gaverne er til børn i alderen tre til 13 år i familier, som er trængte økonomisk eller på overskuddet. Traditionen tro har mange fredericianere sagt ja til at købe gaver, pakke dem ind og give dem til Frivilligcentret, som sørger for at organisere julekalendere og adventsgaver og dele dem ud til børnefamilierne. En række af byens butikker har også doneret gaver.

- Det er helt vildt, så mange flotte gaver, vi har fået i år. Vi bor i en by fyldt med hjertemennesker. Jeg bliver helt rørt over, folk donerer så fine gaver, fortæller Liv Christina Højmark Devik.

Annonce

Køber de sidste gaver

Hun har desuden fået doneret penge til at købe flere gaver for, så alle ansøgere får gaver. Derfor har hun brugt den seneste uge på at få købt de sidste gaver, pakket dem ind og organiseret kalendere, så gaverne så vidt muligt passer til børnene.

- Det er et stort arbejde at få styr på det, så jeg er megalykkelig over at være i mål. Det er altid mit mål, at alle, der har brug for det, kan få. Derfor er det helt fantastisk, at så mange bakker op, siger hun.

Størstedelen af gaverne blev delt ud onsdag, og resten bliver givet lørdag, så de er klar til 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce