Annonce
Kolding

Julehandlen går ind i slutspurten: De sidste 10 dage er helt afgørende

En stor del af julehandlen kommer i hus de sidste 10 dage inden jul. Så det er for tidligt at konkludere noget i forhold til, hvor årets julehandel lander, lyder det fra citychef Mette Schumacher. Foto: Peter Leth-Larsen
Der er pænt med kunder i Kolding Storcenter, siger centerchefen, og i midtbyen er signalerne lidt blandede, når det kommer til årets julehandel. – Nogle er foran. Andre lidt bagefter, men alle er optimistiske, lyder det fra citychef Mette Schumacher.
Annonce

Kolding: Det ser lovende ud, når citychef Mette Schumacher kigger ud over parkeringspladsen i Borchs Gård fra citykontoret. Der er rift om parkeringspladserne. Men det er lidt for tidligt at konkludere noget om julehandlen. For det er i slutspurten, at den afgørende julehandel kommer i mål.

- Der er mange butikker, der fortæller, at det er de sidste 10 dage op til jul, at det bliver afgjort, hvordan julehandlen går. Det gælder særligt de butikker, hvor mændene handler lige op til jul. Det kan være smykker og sådan noget. Men der er ingen tvivl om, at julehandlen er gået ind i slutspurten, siger Mette Schumacher, der var på en mindre rundtur i byens butikker fredag for at fornemme stemningen blandt butikkerne.

- Der er mange butikker, der fortæller, at det er de sidste 10 dage op til jul, at det bliver afgjort, hvordan julehandlen går. Det gælder særligt de butikker, hvor mændene handler lige op til jul.

Mette Schumacher, citychef

Annonce

Skal være optimist

Meldingen fra blandt andet tøjbutikkerne er, at julehandlen først for alvor starter nu, og fra en smykkebutik lyder det, at julehandlen bliver afgjort den sidste uge inden jul. Samtidig må butikkerne bare erkende, at nethandlen fylder stadig mere. I år vil 64 procent af forbrugerne handle julegaver online sammenlignet med 61 procent sidste år, viser friske tal fra Foreningen for Dansk Internethandel.

- Foreløbig er langt de fleste sådan set godt tilfredse. Der er også nogle, der siger, at de godt kan mærke nethandlen og black friday. Men der er ikke nogen, der siger, at de ikke når i mål. Det er også lidt tidligt at konkludere noget for butikkerne, fordi der er så mange, der køber julegaver helt op til den 24. december, siger Mette Schumacher, og fortsætter:

- Hvis du ikke er optimist, så tror jeg ikke, at du skal have en detailbutik. Og der er da også nogle butikker, der har hænderne oppe over hovedet allerede. Der er mange, der nævner black friday som en dag, der gav noget. Omvendt så var der måske lidt stille i løbet af november, fordi mange ventede på black friday, siger Mette Schumacher.

Annonce

Mange gæster

I Kolding Storcenter er centerchef Gitte Lindbo også optimistisk. Når hun går rundt i gaderne fornemme hun, at der er mange gæster, både i gaderne og butikkerne.

- Vi har jo ikke nogen tal på handlen endnu. Men jeg synes, der er mange mennesker, men hvor meget de putter i kasseapparaterne, det ved vi ikke endnu, siger Gitte Lindbo.

- Men der ingen tvivl om, at der er meget af handlen, der kommer i hus i de to sidste weekender inden jul. Så lige nu er vi meget optimistiske, siger Gitte Lindbo, der samtidig erkender, at den stigende nethandel er noget, der bliver talt en del om.

- Men vi skal huske, at det ikke er alle, der handler på nettet, så vi har højt humør. Vi er meget optimistiske, siger Gitte Lindbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce