Annonce
Vejen

Julehilsen fra 10 kilometers højde

Bjarne Lastein, Holsted, lader skægget stå selv om hans mor ikke synes om det, for at kunne agere julemand, når han kommer hjem til højtiden. Skægget har i øvrigt givet ham kælenavnet Vikingen. Privatfoto
Pilot og viking Bjarne Lastein, Holsted, sender denne hilsen til alle JV læsere:
Annonce

HOLSTED: - The Queen of Sky 747 Jumbojet flyver normalt fragt for Air Atlanta med base i Touluse Frankrig, men er pt udlånt til Saudia Airlines og flyver nu pilgrimme fra muslimske lande til Jedda i Saudi Arabia. Det er et must for muslimer at besøge Mekka og Medina mindst én gang i livet og få velsignelse fra Allah.

Mange vil gerne vide, hvordan det er at være kaptajn på sådan en kæmpe - det flotteste fly, man nu har bygget 1500 af. Jeg har altid et fuldt fly med ca. 450 passagerer og en besætning på 14. Jeg letter ved ca. 280 km/t med max vægt på 395 tons, og mine fire motorer yder hver ca. 24.000 hk., så 96.000 hk får mig i løbet af to minutter presset over skyerne.

Det er ikke gratis! flyet bruger ca. 10 tons brændstof i timen. På en 10½ times tur til Sumatra / Java Indonesien var forbruget 124 tons, så er tanken ved at være tom, hjælper det ikke med en 5 liter dunk.

Jeg trække lidt på mit humørsmil, når klimatosseren i Danmark prøver på at få en ko til at prutte mindre. Mit store fly pruttede nok mange gange, for 124 tons kan varme hele Holsted op i lang tid.

Man kommer noget rundt i verden på mit arbejde. I sidste uge var jeg to gange på Sumatra / Java og retur og to gange til Java / Manilla Filippinerne.

Denne uge har budt på Johannesburg, Port Harcourt, Nairobi, Entebbe Uganda, Cairo, Dacca, Karachi og New Deli i Indien.

I ønskes alle en god jul med en hilsen fra den spændende verden.

747'eren er en smuk, men forslugen maskine. 10 tons brændstof i timen sådan cirka. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce