Annonce
Læserbrev

Julehilsen til Grønland fra Esbjerg

Læserbrev: Jeg har lige set DR1's fantastiske ”En jule hilsen til Grønland”. Et rigtigt hyggeligt program, der årligt binder grønlændere og danskere sammen omkring julen.

Grønlændere hæger meget om juletraditionerne og traditioner i det hele taget, og det er i øvrigt et meget stolt, smilende folk med stor hjertevarme. Jeg har haft den kæmpestore fornøjelse at besøge Grønland flere gange. En enorm oplevelse, som alle esbjergensere burde have. Det er et land med store dybder og store muligheder for hele rigsfællesskabet, som vi alle burde værne om.

I Esbjerg bor der mange grønlændere, og jeg synes desværre, at fokus altid er på de negative sider i stedet for de positive aspekter. Her i Esbjerg er jeg altid blevet mødt med et smilende "Hej", når jeg træffer på vore landsmænd grønlænderne.

Indrømmet: Der er skyggesider med visse sociale problemer og misbrug. Men tænk dig at komme til storbyen Esbjerg fra en lille bygd med måske 400 indbyggere, hvor man er på fornavn med alle. Når de kommer til storbyen Esbjerg, får de fleste et kæmpe kulturchok. Mange unge grønlændere bliver derfor alt for let suget ind i måske lukkede grønlandske miljøer, hvor de risikerer at ende på livets skyggeside.

Hvorfor har Esbjerg Kommune ikke et ordentligt effektivt indslusnings- og velkomst program for grønlændere, der kommer til Esbjerg. Nej, flygtninge fra Afrika og Mellemøsten har langt højere prioritet end grønlænderne. Der er kun en ting at sige: Det er en vaskeægte skandale.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Team Esbjerg

På toppen af karrieren - Team Esbjergs Estavana Polman scorer fornem pris

Annonce