Annonce
Læserbrev

Julehilsen til Grønland fra Esbjerg

Annonce

Læserbrev: Jeg har lige set DR1's fantastiske ”En jule hilsen til Grønland”. Et rigtigt hyggeligt program, der årligt binder grønlændere og danskere sammen omkring julen.

Grønlændere hæger meget om juletraditionerne og traditioner i det hele taget, og det er i øvrigt et meget stolt, smilende folk med stor hjertevarme. Jeg har haft den kæmpestore fornøjelse at besøge Grønland flere gange. En enorm oplevelse, som alle esbjergensere burde have. Det er et land med store dybder og store muligheder for hele rigsfællesskabet, som vi alle burde værne om.

I Esbjerg bor der mange grønlændere, og jeg synes desværre, at fokus altid er på de negative sider i stedet for de positive aspekter. Her i Esbjerg er jeg altid blevet mødt med et smilende "Hej", når jeg træffer på vore landsmænd grønlænderne.

Indrømmet: Der er skyggesider med visse sociale problemer og misbrug. Men tænk dig at komme til storbyen Esbjerg fra en lille bygd med måske 400 indbyggere, hvor man er på fornavn med alle. Når de kommer til storbyen Esbjerg, får de fleste et kæmpe kulturchok. Mange unge grønlændere bliver derfor alt for let suget ind i måske lukkede grønlandske miljøer, hvor de risikerer at ende på livets skyggeside.

Hvorfor har Esbjerg Kommune ikke et ordentligt effektivt indslusnings- og velkomst program for grønlændere, der kommer til Esbjerg. Nej, flygtninge fra Afrika og Mellemøsten har langt højere prioritet end grønlænderne. Der er kun en ting at sige: Det er en vaskeægte skandale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce