Annonce
Kolding

Julehjælp i Vamdrup: Skoleelevers auktion overgik forventningerne

Andreas Søgren Andersen med et af de værker, som blev solgt på auktionen. Eleverne havde opdelt sig i fire værksteder, der på hver sin måde skaffede effekter, der kunne sælges på auktion. Foto: John A. Petersen
8.klassernes håndsrækning til Vamdrup Kirkes julehjælp endte med at overgå forventningerne.
Annonce

Vamdrup: 50 købegladere borgere mødte op til auktion i kirkehuset hos Vamdrup Kirke onsdag aften. Overskuddet fra auktionen var på forhånd tiltænkt kirkens julehjælp.

Effekterne på auktionen var enten indsamlet eller fremstillet af elever fra 8. årgang på Vamdrup Skole.

- Auktionen gik forrygende. Vi havde en drøm om at nå omkring de 6000 kroner, men det gik over al forventning. Og da aftenen var slut, og det sidste hammerslag var givet, kunne en stolt 8. årgang fra Vamdrup Skole overrække en check på 7760 kroner til Vamdrup Kirke Julehjælp, fortæller Maria Lillegaard, der er lærer på skolen.

Auktionen er et resultat af, at eleverne i skolen skulle have om fattigdom, som er et af FN's 17 verdensmål. Så kom de til at tale om, at fattigdom også findes i deres eget nærområde, og derfor blev de enige om at lave en auktion til gavn for den lokale julehjælp. Udover at samle sponsorgaver ind hos lokale virksomheder, brugte de også deres egen kreativitet til at fremstille brugskunst, der blev solgt på auktion til fordel for julehjælpen.

På skolen er det normalt, at man arbejder med FN's 17 verdensmål i uge 46, men det er første gang, at eleverne er gået så konkret til værks med at hjælpe i sit eget nærområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce