Annonce
Esbjerg

Julekalender: Kan du gætte, hvor vi er?

Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Som en hyggelig julekalender bringer JydskeVestkysten i samarbejde med Esbjerg Byhistoriske Arkiv hver dag frem til 24. december et historisk billede fra Esbjerg og ved siden af samme sted, som det ser ud i dag. I dag er vi et sted, hvor der de senere år er bygget rigtig meget.
Annonce

Esbjerg: Når man kigger på de to billeder, der er taget med 66 års mellemrum, er det i store træk umuligt at se, at der er tale om det samme sted set i samme perspektiv. Men det er samme sted.

I dag fylder indkøbscentret Broen Shopping, der blev indviet i april 2017, naturligvis meget i billedet, men også det store boligbyggeri Ti-Kanten på hjørnegrunden ved Jernbanegade og Østre Havnevej har sat et markant aftryk på området.

På billedet fra 1953 ser man Jernbanegade og Østre Havnevej mod nord før Darumvejs gennemføring. Gulf tankstationen blev revet ned kort efter til fordel for den ny vej.

Også Østre Havnevej 12 på modsatte side af tankstationen måtte lade livet. Gadeforløbet blev også ændret, da Jernbanegade kom til at løbe direkte gennem billedet. De to huse, der anes til venstre er fortsat til stede i bybilledet. Det forreste er dog blev skjult af det nye byggeri med navnet Ti-kanten.

Den store bygning i midten er Solborg, der ligger ved Borgergade, Jernebanegade og Kongensgade.

Annonce

Stor renovering

I forbindelse med opførelsen og indvielsen af Broen, gennemgik hele Jernbanegade en markant ombygning, hvor tilkørsler blev sløjfet, hvor forpladsen ved banegården blev moderniseret og hvor en grøn bølge i lyskrydsene skulle sørge for mere smidig afvikling af trafikken. I alt bestod moderniseringen af en 10-12 forskellige delprojekter. Således blev den nye Jernbanegade færdig i juni 2017, og dermed skulle der blive plads til flere end de cirka 10.000 biler, som passerede Jernbanegade i døgnet for moderniseringen.

Næsten sammenfaldende med opførelsen af Broen og moderniseringen af Jernbanegade blev Rambøls markante domicil på Bavnehøjvej opført og indviet i oktober 2017.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce