Annonce
Sønderborg

Julekalenderbog til indlagte børn

Toptryk Grafisk sender i år 3000 julekalenderbøger på gaden, hvor oveskuddet af salget går til Danske hospitalsklovne. PR-foto

Sønderborg: Den første december opdager Asta, at hun har en helt speciel evne. Hun kan se nisser, og de har brug for hendes hjælp til at løse et stort problem med deadline den 24. - naturligvis.

Det er handlingen i den julekalenderbog, som Toptryk Grafisk står bag, og i år tredobler de antallet af bøger, hvor hele overskuddet går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

I det hele taget er det børnene på landets hospitaler, der er i tankerne hos Toptryk Grafisk, for hospitalsklovnene får også en stak bøger med, som de kan læse op af og dele ud til de børn, der må tilbringe julen på hospitalet.

Bogprojektet blev startet i julen 2016 af forfatter Ingo Milton. Han henter sin inspiration fra barndommen.

- Udfordringen var at forene god gammeldags julestemning med den hverdag, som børn kender i dag. Jeg kan da godt genkende lidt af mig selv i bogens hovedperson - har vi ikke alle haft en lille usynlig ven med rød hue i december? spørger forfatter Ingo Milton i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce