Annonce
Vejen

Julekoncert med uventet gæst

Lørdag eftermiddag var 150 mødt frem for at opleve Vejen Gardens Old Boys orkesters julekoncert på Knudepunktet. Foto: Dorthe Andresen
150 var på plads på tilhørerrækkerne lørdag eftermiddag, da Aktivitetscenter Knudepunktets brugerråd havde inviteret til den årlige julekoncert med Vejen Gardens Old Boys orkester.

Vejen: Hvis nogen endnu ikke helt var kommet i det rette julehumør, da de ankom til Knudepunktet lørdag eftermiddag, så var de det utvivlsomt, da de gik derfra igen et par timer senere.

Og var det ikke tilfældet, så kunne man i hvert fald ikke skyde skylden på Vejen Gardens Old Boys orkester. For med et væld af julemelodier sørgede orkestrets medlemmer for, at julens liflige toner fyldte det store torv midt i Knudepunktet, hvor 150 var mødt frem for at nyde musikken. Faktisk så mange, at der måtte hentes ekstra stole, for at alle kunne få en siddeplads.

Lise Krintel, der er kasserer i Knudepunktets brugerråd, fortalte, at der ved sidste års koncert havde været 75 tilhørere, men da gæsterne blev ved med at strømme ind, kunne hun glæde sig over, at det antal i hvert fald blev slået med flere hestelængder. Og ville man være sikker på en god plads, så var det også med at komme i god tid, inden koncerten begyndte klokken 14.

- Ja, de første kom allerede ved klokken 13.20, fortalte Lise Krintel.

Annonce

Old Boys orkestret

Vejen Gardens Oldboys Orkester begyndte i 2008, da der var en del voksne tidligere medlemmer af Vejen Garden, som fortsat havde lyst til at spille sammen.

I dag er orkesteret er ikke kun for tidligere medlemmer af Vejen Garden, men for alle, der har lyst til at spille.

Orkestret ledes af Tommy Hagenau fra Esbjerg. Han er tidligere regimentsmusiker ved Slesvigske Fodregiments Musikkorps.

Orkestrets repertoire spænder lige fra klassisk marchmusik af H.C. Lumbye til moderne hits af Michael Jackson. Orkestret spiller til "Stafet for livet" og giver hvert år julekoncert på Knudepunktet i Vejen.

Kilde: www.vejengarden.dk

Glad næstformand

Også brugerrådets næstformand, Birgit Ravn, havde det helt store smil på, da hun bød velkommen.

- Hvor er det dejligt at se, at der er kommet så mange, sagde Birgit Ravn blandt andet, inden hun gav mikrofonen videre til Jesper Kiholm, der er formand for Vejen Gardens Old Boys orkester.

Han havde fået til opgave at præsentere de mange julemelodier, som blev spillet i løbet af eftermiddagen. Han indledte dog med at fortælle, at orkestret faktisk er så heldigt at have landets syv bedste trompetister.

- Men de kunne desværre ikke komme, lød det fra Jesper Kiholm, og så var den humoristiske tone også slået an til en hyggelig eftermiddag med masser af god julemusik.

En uventet gæst

Mellem numrene stod Jesper Kiholm skiftevis i den ene side og i den anden side.

- Nogle af jer undrer jer måske over, at jeg går sådan lidt frem og tilbage, men det skyldes, at vi i år har fået en uventet gæst. Og en ret stor en af slagsen, nemlig juletræet, så jeg går lidt frem og tilbage for at få øjenkontakt med de fleste af jer, kom det med et smil fra formanden.

Juletræet havde pensionistforeningen stillet op, fordi foreningen søndag holder et julearrangement, men allerede lørdag var juletræet det helt perfekte midtpunkt ved brugerrådets julekoncert.

Old boys orkestres formand Jesper Kiholm sørgede for at præsentere de enkelte melodier i løbet af eftermiddagen. Foto: Dorthe Andresen
Der var fortjente klapsalver til de "gamle drenges" orkester, der dog også var suppleret med både kvinder og musikere i den yngre ende af aldersskalaen. Foto: Dorthe Andresen
Der var også indlagt et par fællessange, så publikum kunne få rørt stemmebåndene. Foto: Dorthe Andresen
Orkestret indledte sin koncert med "Heinzelmännchens Wachtparade" eller "Nissernes Vagtparade," som den hedder på dansk. Foto: Dorthe Andresen
Der måtte hentes flere stole til de mange, der mødte frem, da Vejen Gardens Old Boys orkester havde julekoncert. Foto: Dorthe Andresen
Orkestrets dirigent er Tommy Hagenau fra Esbjerg. Han er tidligere regimentsmusiker ved Slesvigske Fodregiments Musikkorps. Foto: Dorthe Andresen
Birgit Ravn, der er næstformand i brugerrådet, glædede sig over, at så mange havde fundet vej til lørdagens julekoncert. Foto: Dorthe Andresen
Det var 12. gang, at old boys orkestret gav julekoncert på Knudepunktet. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce