Annonce
Tønder

Julekoncerter og teater med kulturskoleeleverne

Guitarholdet er blandt de mange, man kan opleve ved koncerterne. Foto: Tønder Kulturskole.

Tønder: Det er tid til kulturskoleelevernes årlige julekoncerter, hvor der i år holdes tre koncerter i Tønder og en i Løgumkloster. Den ene koncert i Tønder er i år kombineret med dramaholdets opførelse af deres eget stykke "Dagbøgerne", som er en optakt til Genforeningsjubilæet næste år.

Mandag 2. december kl. 18.30 er der koncert på Kulturskolen i Østergade i Tønder. Her kan man høre musik for klaver, saxofon, guitar, bas og begynderbands.

Tirsdag 3. december kan man både opleve koncert og teater på Kulturskolen i Tønder kl. 18.30. Det varer i alt en time. Ved den lille koncert optræder kulturskolens klaver-, cello-, violin- og sangelever.

Efterfølgende opføres forestillingen ”Dagbøgerne”, som Kulturskolens dramaelever selv har skrevet.

Onsdag 4. december kl. 18.30 holdes den sidste julekoncert på Kulturskolen i Tønder. Den aften kan man høre musik for klaver, violin, bratsch, tværfløjte og cello.

Julekoncerten i Løgumkloster holdes tirsdag 10. december kl. 18.30 i den Gamle Biograf. Her er der musik med kulturskoleeleverne, der spiller violin, klaver og guitar.

Der er gratis adgang til alle koncerter og teaterforestillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce