Annonce
Trekantområdet

Julekurve på vej: Stadig muligt at søge og donere til julehjælp

Der er julehjælp på vej til en række familier og enlige i Fredericia. De fleste organisationer deler kolonialkurve med julemad ud. Foto: Colourbox
Som noget nyt hjælper Fredericia Kommune med koordineringen af julehjælp.
Annonce

Fredericia: For nogle familier kan det være svært at få enderne til at nå sammen økonomisk, og selvom julen aldrig kommer som en overraskelse, er det for nogle familier en stor hjælp at få julehjælp.

I år har Fredericia Kommune for første gang forsøgt at hjælpe med koordineringen af hjælpen fra de forskellige foreninger.

- Vi har lavet en samlet oversigt til borgerne, medarbejdere og foreninger, fortæller Min Guldberg Hansen fra Fredericia Kommune, som sidder med koordineringen.

Planen var, at foreningerne og kommunen gerne ville lave et fælles digitalt ansøgningsskema, hvor borgerne kunne søge ét sted, hvorefter foreningerne kunne koordinere og dele julehjælp ud. Men det har vist sig at være en for tung ting at nå at løfte inden jul.

- Der var også nogle ting i persondataloven, som gør det udfordrende, så vi kan ikke nå det i år. Foreningerne er dog meget interesserede i at finde ud af, hvordan de selv kan mobilisere noget til næste år, fortæller hun.

Annonce

400 ansøgninger

Røde Kors er en af de foreninger, som deler julehjælp ud i Fredericia. Her er der 140 julepakker med kolonialvarer til en værdi af 800 kroner til uddeling og/eller et gavekort til Superbrugsen på 800 kroner. Organisationen kører med løbende ansøgninger, og her er det sagsbehandlere og kontaktpersoner hos Fredericia Kommune, som hjælper med ansøgningerne.

- Hvis tendensen er som tidligere år, vil der være flere ansøgere end pakker, og så skal vi finde en løsning på det. Det lykkedes sidste år, fortæller Min Guldberg Hansen.

Frelsens Hærs afdeling i Vejle dækker foruden Vejle også Fredericia, Kolding og Billund. Her giver man en kolonial kurv med tørvarer til juleaften og et gavekort til kølevarer.

- Vi har indtil nu fået cirka 400 ansøgninger fra Vejle, Fredericia, Kolding og Billund. Jeg synes, det er nogenlunde det samme, som det plejer, fortæller korpsleder i Frelsens Hær Vejle Jan Rasmussen.

Organisationen har et samarbejde med Apostolsk Kirke i Fredericia, som køber ind til julekurvene og sørger for uddelingen.

Annonce

Kirkerne hjælper også

En række af de lokale kirker hjælper også de økonomisk vanskeligt stillede familier til jul. Det gælder blandt andre Christianskirken, som i årets løb samler ind til menighedspleje via arrangementer som eksempelvis julekoncert og adventsfest. Pengene går ikke kun til julehjælp, men også eksempelvis økonomisk støtte til konfirmationsfest.

- Sidste år fik vi en smule færre ansøgninger. Der var 40. Der tænker jeg, vi lander igen. Det er et gavekort til en dagligvarebutik, som kan betale julemiddagen og enkelte gaver, som kan købes i dagligvarebutikker. Størrelsen på gavekortet er gradueret efter, hvor mange mennesker familien består af, fortæller sognepræst i Christianskirken Eva Jerg.

For flere af organisationerne gælder det, at ansøgningsfristen stadig ikke er udløbet, og der kan derfor stadig søges, ligesom der fortsat kan doneres til julehjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce