Annonce
Aabenraa

Julemærkehjem fik 80.000 kroner

Børnene på julemærkehjemmet var fascinerede af den store tegneserie-check, som Eurodan-huse havde med. Så den fik de lov at lege med. Privatfoto

Kollund: Eurodan-huse kunne i august fejre 40 års jubilæum, og her holdt man en reception for grundlægger NC Dahl. NC frabad sig gaver, men bad i stedet gæsterne om en donation til julemærkehjemmet. Det blev til 80.000 kroner efter at Dahl havde rundet beløbet op.

Det var ingen tilfældighed, at det netop blev julemærkehjemmet i Kollund, der fik pengene. Det er en mærkesag, der står NC Dahls kone, Lis, meget nær, og hun har i årevis frabedt sig værtindegaver, og i stedet indsamlet småbeløb til julemærkehjemmet. Så det var helt naturligt, at selvfølgelig skulle anledningen ved receptionen også bruges til det.

Pengene kommer til at bidrage til en køkkenudvidelse, fordi julemærkehjemmet har et ønske om at have mere plads, så børnene kan inddrages i madlavningen i højere grad end i dag. Køkkenet i dag er fra 1910. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];