Annonce
Sønderborg

Julemærkehjem i Kollund får 75.000 kroner fra Tandslet Genbrug

Børnene fra julemærkehjemmet forsøgte sig også med lidt genbrug, og det fik smilene frem at gå i hatteafdelingen. Foto: Timo Battefeld

Donationen fra sydalsisk genbrugsbutik til Julemærkehjemmet Fjordmark blev i år mindre end tidligere, for der er konkurrence på markedet for salg af brugte ting, men det er tanken, der tæller.

TANDSLET: Der var gang i popcornmaskinen og godt fyldt op med småkager og krus på kagebordet, da Tandslet Genbrug onsdag holdt en lille sammenkomst i i forbindelse med den årlige overrækkelse af overskuddet til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Denne gang blev det til 75.000 kroner. Det er mindre end sidste år, da beløbet var 140.000 kroner.

- Det har været et svært år. Der er meget konkurrence inden for genbrug med bagagerumsalg og andre private initiativer. Det har påvirket indtjeningen i negativ grad. Jeg håber, det bliver bedre næste år, sagde Lone Wonsild fra genbrugsbutikkens vennekreds.

Nedgangen i omsætningen var ikke til at se på fremmødet, for der var fyldt med mennesker, som flåede genbrugsvarer ned fra hylderne. Genbrugsbutikken har eksisteret i fem år. Hvert år går overskuddet til julemærkehjemmet.

Fjordmark

Julemærkehjemmet Fjordmark har plads til 30 børn i alderen 7 - 14 år. Et ophold varer typisk 10 uger. Der er løbende skifte af grupper hver tredje uge. På Julemærkehjemmet får børnene hjælp til at komme ud af mobning og ensomhed. Samtidig lærer de om sund kost og motion, så de taber sig. Her får børnene smilet - og troen på sig selv tilbage. Det koster i omegnen af en million kroner om året at drive julemærkehjemmet. Der passerer 150 børn igennem om året. Tandslet Genbrug har eksisteret fem år og har 30 frivillige.

Der var glæde i Tandslet over at kunne bidrage til julemærkehjemmet med 75.000 kroner. Foto: Timo Battefeld

Ondt i livet

- Vi er taknemmelige. For os er det et kæmpe beløb. Det er ikke hver dag, vi får sådan en håndsrækning. Det har ufattelig meget at sige for os, der er nogen som Jer, der kæmper for at samle penge ind til os. Vi kan slet ikke sætte nok pris på, I knokler for at hjælpe os. Det er trange tider med svære kår for mange, så tusind tak skal I have, sagde den forholdsvis nye leder af Fjordmark, Lasse Balsgaard.

Hjemmet i det smukke hus i Kollund tager imod børn med ondt i livet og sjælekvaler. Tidligere var julemærkehjemmene forbundet med hjælp til overvægtige børn, der skulle tabe sig. I dag er det udvidet til også at omfatte børn, der har det svært i dagligdagen og lider af dårligt selvværd.

- Vi er anvist på donationer. Vi får ingen kommunale tilskud, men 3,5 millioner kroner i statsmidler svarende til 4,5 procent af omkostningerne for vore fem julemærkehjem i Danmark, fortæller Lasse Balsgaard.

Tandslet Genbrug har mange trofaste kunder og 30 frivillige medarbejdere i alderen 27-85 år. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Pengene bliver i landet

Midt i al hurlumhejet har Irene Collin fra Sønderborg fundet sig et lille bord, hun vil have med hjem. Hun ladet sig overtale af veninden Lillian Møller til at købe et puslespil til 20 kroner. Hun har lånt sin kagerulle ud og køber en brugt til ti kroner, så hun atter har de nødvendige remedier til bagværk i køkkenskuffen.

- Jeg går jævnligt i genbrugsbutikker og køber ind. Jeg kan godt finde på at købe tøj i en størrelse 46 og sy det om til mig selv. Det gør ikke noget, det er genbrug. Jeg vasker det, når jeg kommer hjem. Pengene går til et godt formål, siger Irene Collin.

- Min mand er formand for julemærkemarchen. Vi skal snart til Kollund og overrække årets overskud. Det er børn, der har behov for hjælp, og pengene går til nogen, der har behov for det her i landet. Dem skal vi også tænke på, siger Lillian Møller under bifaldende nik fra veninden.

Ved disken er Preben Mikkelsen ved at betale godt 300 kroner for sine indkøb, som han har i en kasse. Det er Matador serien på dvd, bøger af blandt andet Ken Follet og en udgivelse om at spise efter sin blodtype, som datteren skal have. De er alle led i en tendens til at finde nytte i gamle, brugte ting som trykte bøger og dvd'er og i den gode sags tjeneste.

Lone Wonsild overrakte en check på 75.000 kroner til julemærkehjemmet i Kollund. Foto: Timo Battefeld
Christina Petersen gik ombord i popcornene, som poppede ud af maskinen. Foto: Timo Battefeld
Der var lutter smil og glade miner under overrækkelsen på Tandslet Genbrug. Foto: Timo Battefeld
Preben Mikkelsen med dagens høst af Matador dvd'er og krimier plus det løse, købt hos Tandslet Genbrug. Foto: Timo Battefeld
Indkøbene i Tandslet sker i den gode sags tjeneste. Foto: Timo Battefeld
Annie Clausen spejler sig i genbrugsbutikkens gavmildhed. Foto: Timo Battefeld
- Nu vil jeg galt gerne se nogle glade børn og unge, sagde Lone Wonsild klar med checken på 75.000 kroner til julemærkehjemmet. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce