Annonce
Vejen

Julemanden bliver godt kørende i Vejen

Julemanden ankommer standsmæssigt til Vejen 5. december i en Thunderbird. Pressefoto.
Julemanden kører rundt på en fastlagt rute i en Thunderbird. Det tradionelle julemarked er aflyst og bliver afviklet i en noget anden form. Vejen Handelsstandsforening har dog flere tiltag på bedding.
Annonce

Vejen: Julemarkedet i Vejen, der normalt tæller 18-19 boder, er aflyst i sin traditionelle form på grund af corona-restriktionerne og forsamlingsforbuddet.

- Med de nye skærpelser er det umuligt at afvikle julemarkedet, siger city-manager Flemming Simested.

Julestemning bliver der dog i Vejen, og Vejen Handelsstandsforening er langt med alternative planer.

Vejen Handelsstandsforening har haft møde med kommunen og de relevante myndigheder. Håbet er, at en noget mindre antal boder må spredes over et større areal.

- Vi afventer den endelige godkendelse, og følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, siger citymanager Flemming Simested.

Annonce

Kører i Thunderbird

Julemanden bliver godt kørende i år og ankommer til Vejen i en Thunderbird. Bag ham kommer der en bil med et julelandsskab og blandt andet en kane.

Kanen vil senere blive del af en juleudsmykning på Rådhuspladsen, så børnefamilier og andre kan tage en selfie.

En Ford Galaxy kører rundt med nisser. Det hele sker 5. december på en fastlagt rute, der gennemkøres tre gange.

- Og på ruten sætter vi folk ud i gule veste, der holder lidt øje med, at folk ikke står tæt samlet  og i grupper over ti personer, siger Flemming Simested.

Annonce

Postkasse til ønsker

Som et nyt tiltag sættes en stor knaldrød postkasse op på Rådhuspladsen, hvor det er muligt at at sende ønsker til julemanden. Der trækkes så gaver ud i løbet af julemåneden.

Flere musikalske indslag er på vej. Der er  tilsagn fra Skodborg Frivillige Brandværnsorkester (i weekenden 12.-13. december) og Den sønderjyske Pigegarde fra Rødding (i weekenden 19.-20. december) om at levere julemusik i byen.

Et juletog med plads til ti personer inklusive føreren er også en del af planerne.

- Alle passagerne har næsen den samme vej, siger Flemming Simested, der selv har været aktiv i lygtepælene i forhold til juleudsmykningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce