Annonce
Vejen

Julemanden møder søde og artige børn alle steder

Hundredvis af børn i Brørup var mødt op for at hilse på julemanden. Foto: André Thorup
Annonce

Brørup og Skodborg: Næsten lige siden fortællingen om Peters Jul fra 1866, har julemanden haft det med at tage turen fra Grønland til Danmark. Her til lands hører det med til juletraditionerne, at han nærmest er kommet sovende til byen, for mange steder lader han sig slet ikke se, før børnene har vækket ham.

I Brørup har handelsstandsforeningen altid tilbudt julemanden overnatning på jernbanestationen, og så har byens børn sørget for at vække ham fredag aften før første søndag i advent. Men den tradition er det måske slut med, for i år var den fredag aften helliget Black Friday, julebankospil på Aktivitetscentret Fredenshjem og ikke mindst indvielsen af Brørups nyindkøbte juleranker, der nu hænger og kaster glans over byens hovedstrøg. Så hellere lade julemanden sove helt til sidst på formiddagen søndag.

I Brørup er det blevet en tradition, at det er Danske Seniorer Brørup, som sørger for det praktiske, når byens børn skal vække julemanden, og i år var det seniorernes formand, Lilly Laugesen, der greb mikrofonen og opfordrede børnene til at råbe på julemanden, så højt de kunne.

- Jeg er meget spændt på, hvor mange børn og voksne, der møder op, for det er første gang, vi vækker julemanden en søndag, sagde Lilly Laugesen, inden børnene for alvor begyndte at råbe på julemanden.

Der var også andre end julemanden, der skulle prøve noget helt nyt. Det skulle for eksempel også Mynthe på to år. Aldrig før har han prøvet at vække julemanden på denne måde.

- Det er faktisk første gang, vi er med til den tradition, selv om vi altid har vidst, at den fandtes. Men det er først nu, Mynthe er blevet gammel nok til at deltage, siger hans mor, Camilla Kristiansen, Brørup.

Vækninger

I Brørup er det handelsstandsforeningen i samarbejde med Danske Seniorer Brørup, som står for arrangementet med vækningen af julemanden.

Bagefter blev der sunget og danset om juletræet på torvet og til sidst var der 500 julegodteposer, som blev delt ud til alle artige børn.

I Skodborg er det lokalrådet, borgerforeningen, Skodborg Frivillige Brandværn og Skodborg Frivillige Brandværnsorkester, som står for arrangementet med vækningen af julemanden.

I Skodborg var der cirka 125 julegodteposer til børnene.

Annonce

Også i Skodborg

Lilly Laugesen havde ingen grund til bekymring. Det syntes som om, hele byen var mødt op, og da julemanden fik søvnen ud af øjnene, var han imponeret:

- Er der virkelig så mange mennesker i Brørup?

Helt så mange var der ikke i Skodborg, nærmere bestemt på Skatkær. Det er her hos Inge Marie og Christian Lund, børnene råber så højt, at de formår at vække julemanden sammen med alle sine hjælpenisser.

- Så går vi alle sammen med Skodborg Frivillige Brandværnsorkester i front til torvet, hvor juletræet tændes, og videre til brandstationen, hvor vi danser om juletræet og får varme æbleskiver, siger Nana Hørlück.

Også i Skodborg havde julemanden julegodter med til børnene. Foto: Søren Dippel
Her er Julemanden i Brørup netop blevet vækket. Foto: André Thorup
Med alle sine julegodteposer var julemanden en populær gæst i Brørup. Foto: André Thorup
Der var sort af børn og voksne, da julemanden skulle vækkes i Brørup. Foto: André Thorup
Julemanden blev vækkeet. Foto: André Thorup
Julemanden blev vækkeet. Foto: André Thorup
Julemanden blev vækkeet. Foto: André Thorup
Julemanden blev vækkeet. Foto: André Thorup
Julemanden blev vækkeet. Foto: André Thorup
Julemanden blev vækkeet. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce