Annonce
Billund

Julemarked som i gamle dage på Karensminde

Julemarkedet finder i år sted lørdag 7. december og søndag 8. december. Begge dage kl. 10-16. PR-foto
I weekenden 7.-8. december er der lagt op til god gammeldags juleidyl, når Museumscenter Karensminde traditionen tro holder det gode gammeldags julemarked.

Morsbøl: Karensminde Venner og Billund Kommunes Museer lover, at der er alt, hvad der skal være for at sætte gang i julestemningen hos børn og voksne, ved årets julemarked 7.-8. november klokken 10-16 på Museumscenter Karensminde.

Som altid kan man selvfølgelig købe varm gløgg og æbleskiver i både kaffestuen og laden, så benene kan hvile lidt ovenpå alle julestrabadserne. Eller hvad med at prøve tombolaen og se, om du kan vinde flotte præmier og samtidig støtte et godt formål.

På gårdspladsen og i laden finder du boder indeholdende forskellige ting såsom julekort, julepynt, juledekorationer, håndarbejde, keramik, uldvarer, pølser, marmelader, honning, træting, fuglehus og glasting/pynt. Udendørs på gårdspladsen er der fyldt med juletræer og pyntegrønt, og klejnekogeriet bidrager yderligere til en rigtig duft af jul. I smedjen kan der købes smedede julehjerter til at pynte udendørs med, og i træværkstedet kan man blandt andet købe snedkererede fuglehuse.

Annonce
Der er entré for voksne, mens der er fri adgang for børn og unge under 18 år. PR-foto

Julemanden kommer på besøg

I stuehuset er der ligeledes et højt aktivitetsniveau. Der er pyntet til jul med skinnende røde æbler, gran og fin gammel julepynt. I køkkenet er der ild i det gamle brændekomfur, hvor der koges og bages på ægte gammeldags manér.

Der er selvfølgelig ingen jul uden julemanden, og heller ikke et julemarked på Karensminde uden julemanden. Derfor har julemanden igen i år gemt sig i skoven. Omkring kl. 11.45 drister han sig ind på Karensminde, hvor han samler børn og voksne til hyggelig samvær i laden. Dette sker ca. kl. 12 og kl. 13 både lørdag og søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce