Annonce
Billund

Julemarked som i gamle dage på Karensminde

Julemarkedet finder i år sted lørdag 7. december og søndag 8. december. Begge dage kl. 10-16. PR-foto
I weekenden 7.-8. december er der lagt op til god gammeldags juleidyl, når Museumscenter Karensminde traditionen tro holder det gode gammeldags julemarked.

Morsbøl: Karensminde Venner og Billund Kommunes Museer lover, at der er alt, hvad der skal være for at sætte gang i julestemningen hos børn og voksne, ved årets julemarked 7.-8. november klokken 10-16 på Museumscenter Karensminde.

Som altid kan man selvfølgelig købe varm gløgg og æbleskiver i både kaffestuen og laden, så benene kan hvile lidt ovenpå alle julestrabadserne. Eller hvad med at prøve tombolaen og se, om du kan vinde flotte præmier og samtidig støtte et godt formål.

På gårdspladsen og i laden finder du boder indeholdende forskellige ting såsom julekort, julepynt, juledekorationer, håndarbejde, keramik, uldvarer, pølser, marmelader, honning, træting, fuglehus og glasting/pynt. Udendørs på gårdspladsen er der fyldt med juletræer og pyntegrønt, og klejnekogeriet bidrager yderligere til en rigtig duft af jul. I smedjen kan der købes smedede julehjerter til at pynte udendørs med, og i træværkstedet kan man blandt andet købe snedkererede fuglehuse.

Annonce
Der er entré for voksne, mens der er fri adgang for børn og unge under 18 år. PR-foto

Julemanden kommer på besøg

I stuehuset er der ligeledes et højt aktivitetsniveau. Der er pyntet til jul med skinnende røde æbler, gran og fin gammel julepynt. I køkkenet er der ild i det gamle brændekomfur, hvor der koges og bages på ægte gammeldags manér.

Der er selvfølgelig ingen jul uden julemanden, og heller ikke et julemarked på Karensminde uden julemanden. Derfor har julemanden igen i år gemt sig i skoven. Omkring kl. 11.45 drister han sig ind på Karensminde, hvor han samler børn og voksne til hyggelig samvær i laden. Dette sker ca. kl. 12 og kl. 13 både lørdag og søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];