Annonce
Kolding

Julemesse blev aflyst: Nu er der allerede en afløser på vej

Tre energiske kvinder er gået i spidsen for at sikre et julemarked i Vamdrup. Det sker som en reaktion på, at byens traditionelle julemesse er blevet aflyst og lukket ned. Foto: Søren Gylling
Tre energiske kvinder er gået i spidsen for at sikre et julemarked i Vamdrup. Det sker som en reaktion på, at byens traditionelle julemesse er blevet aflyst og lukket ned.
Annonce

Vamdrup: Rigtig mange har beklaget, at den traditionelle julemesse i Vamdrup er blevet aflyst.

Og tre af byens kvinder har i lyntempo besluttet sig for at gøre noget ved sagen. Trekløveret, som består af Tina Schmidt, Janni Wasniowski og Anette Fuglsang Melsen, har nemlig på rekordtid skabt rammerne for "Julemarked i Partyland". Her bliver der plads til op mod 25 boder, der hver koster 75 kroner at leje.

- Siden vi lagde opslaget op på Facebook for få timer siden, har telefonen ikke stået stille. Vi har allerede lejet halvdelen af boderne ud, og nogle af de første, der ringede, er nogle af dem, som plejer at udstille på julemessen, fortæller Tina Schmidt.

Hun fortæller, at det hele endnu er så nyt, at programmet langt fra er klart. Men julemarkedet har blandt andet kontakt til nogle børn, som både vil hjælpe med at pynte og synge ved markedet.

- Da vi så, at julemessen blev aflyst, så tænkte vi, at det simpelthen ikke kan passe. Så besluttede vi at gøre noget selv. Og vi begyndte med at kontakte handelsstandsforeningen for at høre, om det var ok med dem, at vi forsøger at skabe et julemarked. Markedet ligger jo på samme dag, som juletræet tændes i byen, men det sker først klokken 16, og det er på det tidspunkt, at vi lukker ned, fortæller Tina Schmidt.

Julemarkedet i Partyland

Julemarked i Partyland kommer til at foregå den 30. november fra klokken 10 til 16.

Hvis man ønsker en stand på markedet, kan man kontakte Tina Schmidt på telefon 2214 7671. En bod koster 75 kroner.

Partyland har adresse i Nørregade 15E.

Annonce

Man skal julepynte

Når den hidtidige Vamdrup Julemesse måtte lukke ned permanent, så skyldes det ifølge arrangørerne, at prisen på at leje messeudstyr er steget voldsomt. Messen har eksisteret i mere end 10 år, og det har været med stor succes, lød det i pressemeddelesen fra Idunivers.dk, da lukningen blev meldt ud:

"Besøgstallet er steget støt gennem årene. Derfor har beslutningen også været svær", lød det blandt andet.

Det nye julemarked undgår ganske enkelt det dyre messeudstyr. Standene vil bestå af ganske almindelige borde, som pyntes til jul.

- Det er faktisk vores eneste krav til udstillerne, at de skal sørge for at julepynte, så vi får den helt rigtige julestemning, siger Tina Schmidt.

Annonce

Det skulle gå stærkt

Hun fortæller, at det har været helt afgørende for de tre kvinder, at julemarkedet blev sat i værk straks - og meldt hurtigt ud.

- Man skal vise, at vi er nogen, som er klar til at kæmpe for en god tradition. Hvis der går for længe, så begynder folk at søge andre steder hen, men vi vil rigtig gerne have, at vi bevarer denne juletradition her i byen, siger hun.

Den oprindelig Vamdrup Julemesse blev startet i foreningsregi, først af håndbold, så videreført af den nu lukkede forening KOFIV (Kultur- og Fritid I Vamdrup) og blev ved foreningens ophør overtaget af IDunivers.dk tilbage i 2009.

Nu kommer så Vamdrup Julemarked i Partyland. Mens Janni Wasniowski og Anette Fuglsang Melsen er forpagtere af Partyland, så driver Tina Schmidt sin egen virksomhed, samtidig med at hun studerer på IBA i Kolding.

Julemarked i Vamdrup.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce