Annonce
Kolding

Julemesse blev aflyst: Nu er der allerede en afløser på vej

Tre energiske kvinder er gået i spidsen for at sikre et julemarked i Vamdrup. Det sker som en reaktion på, at byens traditionelle julemesse er blevet aflyst og lukket ned. Foto: Søren Gylling
Tre energiske kvinder er gået i spidsen for at sikre et julemarked i Vamdrup. Det sker som en reaktion på, at byens traditionelle julemesse er blevet aflyst og lukket ned.

Vamdrup: Rigtig mange har beklaget, at den traditionelle julemesse i Vamdrup er blevet aflyst.

Og tre af byens kvinder har i lyntempo besluttet sig for at gøre noget ved sagen. Trekløveret, som består af Tina Schmidt, Janni Wasniowski og Anette Fuglsang Melsen, har nemlig på rekordtid skabt rammerne for "Julemarked i Partyland". Her bliver der plads til op mod 25 boder, der hver koster 75 kroner at leje.

- Siden vi lagde opslaget op på Facebook for få timer siden, har telefonen ikke stået stille. Vi har allerede lejet halvdelen af boderne ud, og nogle af de første, der ringede, er nogle af dem, som plejer at udstille på julemessen, fortæller Tina Schmidt.

Hun fortæller, at det hele endnu er så nyt, at programmet langt fra er klart. Men julemarkedet har blandt andet kontakt til nogle børn, som både vil hjælpe med at pynte og synge ved markedet.

- Da vi så, at julemessen blev aflyst, så tænkte vi, at det simpelthen ikke kan passe. Så besluttede vi at gøre noget selv. Og vi begyndte med at kontakte handelsstandsforeningen for at høre, om det var ok med dem, at vi forsøger at skabe et julemarked. Markedet ligger jo på samme dag, som juletræet tændes i byen, men det sker først klokken 16, og det er på det tidspunkt, at vi lukker ned, fortæller Tina Schmidt.

Annonce

Julemarkedet i Partyland

Julemarked i Partyland kommer til at foregå den 30. november fra klokken 10 til 16.

Hvis man ønsker en stand på markedet, kan man kontakte Tina Schmidt på telefon 2214 7671. En bod koster 75 kroner.

Partyland har adresse i Nørregade 15E.

Man skal julepynte

Når den hidtidige Vamdrup Julemesse måtte lukke ned permanent, så skyldes det ifølge arrangørerne, at prisen på at leje messeudstyr er steget voldsomt. Messen har eksisteret i mere end 10 år, og det har været med stor succes, lød det i pressemeddelesen fra Idunivers.dk, da lukningen blev meldt ud:

"Besøgstallet er steget støt gennem årene. Derfor har beslutningen også været svær", lød det blandt andet.

Det nye julemarked undgår ganske enkelt det dyre messeudstyr. Standene vil bestå af ganske almindelige borde, som pyntes til jul.

- Det er faktisk vores eneste krav til udstillerne, at de skal sørge for at julepynte, så vi får den helt rigtige julestemning, siger Tina Schmidt.

Det skulle gå stærkt

Hun fortæller, at det har været helt afgørende for de tre kvinder, at julemarkedet blev sat i værk straks - og meldt hurtigt ud.

- Man skal vise, at vi er nogen, som er klar til at kæmpe for en god tradition. Hvis der går for længe, så begynder folk at søge andre steder hen, men vi vil rigtig gerne have, at vi bevarer denne juletradition her i byen, siger hun.

Den oprindelig Vamdrup Julemesse blev startet i foreningsregi, først af håndbold, så videreført af den nu lukkede forening KOFIV (Kultur- og Fritid I Vamdrup) og blev ved foreningens ophør overtaget af IDunivers.dk tilbage i 2009.

Nu kommer så Vamdrup Julemarked i Partyland. Mens Janni Wasniowski og Anette Fuglsang Melsen er forpagtere af Partyland, så driver Tina Schmidt sin egen virksomhed, samtidig med at hun studerer på IBA i Kolding.

Julemarked i Vamdrup.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Løst trailerhjul gav massesammenstød

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce