Annonce
Vejen

Julen er Vejen Gardens højsæson

Smuk julemusik og hyggelige rammer. Guirlanderne og julelyset og det gode stemning er tændt, når Vejen Garden spiller julen ind. Foto: Steen Rasmussen
Danmarks bedste band har omkring 15 arrangementet i julen - heraf tre store koncerter.

VEJEN: Vejen Garden er i fuld gang med forberedelserne til den årlige julekoncert-turne - og i ugerne op til jul er Danmarks bedste bygarde igen klar til at sprede julestemning rundt omkring i kommunen.

Koncerterne holdes de tre sidste onsdage inden jul: 4. december, 11. december og 18. december. Dertil kommer en lang række såkaldte "udrykninger," hvor garden optræder til diverse julearrangementet i et stort opland. Sammenlagt bliver det til omkring 12-15 store og små musikalske indslag for de næsten 100 drenge i garden.

- I år vil det være tredje år i træk, at vi tager på turne, fortæller gardens elder Jørgen Schmidt.

- Og for rigtig mange mennesker er gardens julekoncert blevet en tilbagevendende tradition, som man glæder sig til år efter år.

- For os er det en rigtig god måde at nå ud til flere borgere i kommunen og dermed understrege, at Vejen Garden er hele kommunens garde. De tidligere år har vi faktisk også oplevet flere publikummer efter koncerterne sagde til os, at de aldrig havde oplevet garden på den måde før, og at de ikke troede, at Vejen Garden kunne andet end gå igennem byen til optog.

Annonce

Alarm i garden: Så er der udrykning

Vejen Garden giver tre store julekoncerter: 4. december, 11. december og 18. december.

Dertil kommer de såkaldte "udrykninger:"

Kolding, 22. november - julemanden ankommer

Askov, 29. november - juletræet tændes

Gesten, 30. november

Egtved, 1. december

Vorbasse, 8. december

Ribe, 15. december - det store juleoptog

Gardens leder Jørgen Schmidt forventer, at Brørup og Vejen også kommer på som julearrangementer/juletræstænding. Desuden Kolding Storcenter og et par kirkekoncerter. Så alt i alt omkring 10 udrykninger.

Tradition med fornyelse

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, for vi har også det formål med koncerterne, at vi gerne vil vise, at Vejen Gardens harmoniorkester ikke bare er Danmarks bedste orkester inden for bygarder, men også er blandt de bedste amatørorkestre i vores region. Og det synes vi da, at kommunens borgere skal have lov at opleve.

- Det er vigtigt for os, at julekoncerterne ikke er det samme år efter år, så til dette års koncerter har vi planlagt et par overraskelser. Rent musikalsk er der også helt nye ting på programmet, så vi kan garantere for, at der både vil være masser af julestemning, afveksling og musik i top-klasse, fortæller Jørgen Schmidt.

- I år kan vi desuden præsentere en gæstedirigent ved julekoncerterne, nemlig Jack Lawrence. Han har en lang karriere i Slesvigske Musikkorps bag sig både som musiker og i en længere årrække som dirigent for orkestret.

- Udover julekoncerterne bliver der rigtig meget at se til for Vejen Gardens drenge op mod jul. Endnu flere byer har fået øjnene op for Danmarks bedste garde.

Smuk julemusik og hyggelige rammer. Guirlanderne og julelyset og det gode stemning er tændt, når Vejen Garden spiller julen ind. Foto: Steen Rasmussen
Smuk julemusik og hyggelige rammer. Guirlanderne og julelyset og det gode stemning er tændt, når Vejen Garden spiller julen ind. Foto: Steen Rasmussen
Smuk julemusik og hyggelige rammer. Guirlanderne og julelyset og det gode stemning er tændt, når Vejen Garden spiller julen ind. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce