Annonce
Vejen

Julen er Vejen Gardens højsæson

Smuk julemusik og hyggelige rammer. Guirlanderne og julelyset og det gode stemning er tændt, når Vejen Garden spiller julen ind. Foto: Steen Rasmussen
Danmarks bedste band har omkring 15 arrangementet i julen - heraf tre store koncerter.

VEJEN: Vejen Garden er i fuld gang med forberedelserne til den årlige julekoncert-turne - og i ugerne op til jul er Danmarks bedste bygarde igen klar til at sprede julestemning rundt omkring i kommunen.

Koncerterne holdes de tre sidste onsdage inden jul: 4. december, 11. december og 18. december. Dertil kommer en lang række såkaldte "udrykninger," hvor garden optræder til diverse julearrangementet i et stort opland. Sammenlagt bliver det til omkring 12-15 store og små musikalske indslag for de næsten 100 drenge i garden.

- I år vil det være tredje år i træk, at vi tager på turne, fortæller gardens elder Jørgen Schmidt.

- Og for rigtig mange mennesker er gardens julekoncert blevet en tilbagevendende tradition, som man glæder sig til år efter år.

- For os er det en rigtig god måde at nå ud til flere borgere i kommunen og dermed understrege, at Vejen Garden er hele kommunens garde. De tidligere år har vi faktisk også oplevet flere publikummer efter koncerterne sagde til os, at de aldrig havde oplevet garden på den måde før, og at de ikke troede, at Vejen Garden kunne andet end gå igennem byen til optog.

Annonce

Alarm i garden: Så er der udrykning

Vejen Garden giver tre store julekoncerter: 4. december, 11. december og 18. december.

Dertil kommer de såkaldte "udrykninger:"

Kolding, 22. november - julemanden ankommer

Askov, 29. november - juletræet tændes

Gesten, 30. november

Egtved, 1. december

Vorbasse, 8. december

Ribe, 15. december - det store juleoptog

Gardens leder Jørgen Schmidt forventer, at Brørup og Vejen også kommer på som julearrangementer/juletræstænding. Desuden Kolding Storcenter og et par kirkekoncerter. Så alt i alt omkring 10 udrykninger.

Tradition med fornyelse

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, for vi har også det formål med koncerterne, at vi gerne vil vise, at Vejen Gardens harmoniorkester ikke bare er Danmarks bedste orkester inden for bygarder, men også er blandt de bedste amatørorkestre i vores region. Og det synes vi da, at kommunens borgere skal have lov at opleve.

- Det er vigtigt for os, at julekoncerterne ikke er det samme år efter år, så til dette års koncerter har vi planlagt et par overraskelser. Rent musikalsk er der også helt nye ting på programmet, så vi kan garantere for, at der både vil være masser af julestemning, afveksling og musik i top-klasse, fortæller Jørgen Schmidt.

- I år kan vi desuden præsentere en gæstedirigent ved julekoncerterne, nemlig Jack Lawrence. Han har en lang karriere i Slesvigske Musikkorps bag sig både som musiker og i en længere årrække som dirigent for orkestret.

- Udover julekoncerterne bliver der rigtig meget at se til for Vejen Gardens drenge op mod jul. Endnu flere byer har fået øjnene op for Danmarks bedste garde.

Smuk julemusik og hyggelige rammer. Guirlanderne og julelyset og det gode stemning er tændt, når Vejen Garden spiller julen ind. Foto: Steen Rasmussen
Smuk julemusik og hyggelige rammer. Guirlanderne og julelyset og det gode stemning er tændt, når Vejen Garden spiller julen ind. Foto: Steen Rasmussen
Smuk julemusik og hyggelige rammer. Guirlanderne og julelyset og det gode stemning er tændt, når Vejen Garden spiller julen ind. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce